Ανάπλαση 4 πλατειών στο Ζεφύρι εξασφάλισε ο Χρήστος Παππούς από το Πράσινο Ταμείο

 


Τη χρηματοδότηση ύψους 415.800,00 € για την υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου που θα εξυπηρετεί την κοινωνική ζωή της πόλης σε νέους ζωτικούς δημόσιους χώρους και αφορά την αστική ανάπλαση τεσσάρων (4) πλατειών στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ύστερα από την έγκριση της σχετικής πρότασης που υπέβαλε στον οργανισμό.




Η μελέτη του έργου που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία και εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: "Αστική Αναζωογόνηση", εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24 Αυγούστου. Το συνολικό ποσό του έργου ανέρχεται στα 693.000,00 €.  Με τη χρηματοδότηση να καλύπτει το 60% του προϋπολογισμένου ποσού, το υπόλοιπο μέρος θα διατεθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής.

Καταλυτική, όπως πάντα, στην αίσια αυτή εξέλιξη, είναι η άρτια διεξαγωγή των διαδικασιών από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και τον συνεργάτη του Δημάρχου, Γιάννη Λιάκο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σχίζα, οι χώροι αναψυχής που θα επιδεχθούν σημαντικές παρεμβάσεις αφορούν:

 Το τμήμα του Πάρκου "Κ. Λιάρος" που περικλείεται από τις οδούς Παναγίας Γρηγορούσης και Δημοκρατίας, όπου θα τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα και είδη Παιδικής Χαράς



 Τη δημιουργία Παιδικής Χαράς στην Πλατεία που βρίσκεται επί των οδών Ναυπλίου, Ανεξαρτησίας και Κοραή



 Την ολική ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς επί των οδών 25ης Μαρτίου και Κορυτσάς



⇒ Την ανάπλαση της Πλατείας επί των οδών 25ης Μαρτίου και Μαραθώνος

Για τις επικείμενες παρεμβάσεις προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού που θα συντελέσουν στην αξιοποίηση και αναβάθμιση των ανωτέρω κοινοχρήστων χώρων, με απώτερο σκοπό της δημοτικής αρχής να τους καταστήσει πλήρως λειτουργικούς και σύμφωνους με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Πηγή: gavata.news



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια