Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής απέτρεψε εμπρησμό στον οικισμό Γεννηματά

 


Με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πυρκαγιάς στο 4 να αγγίζουν τα όρια της κατάστασης συναγερμού, κάποιοι ασυνείδητοι δοκιμάζουν τις αντοχές της δημοτικής αρχής και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Ήταν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου, που ο σωστός συντονισμός και η παρατηρητικότητα των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής απέτρεψαν - κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή - μία ακόμα απόπειρα εμπρησμού, με άγνωστες για την περιοχή συνέπειες.

Ειδικότερα, την ώρα που πλήρωμα και πυροσβεστικά μέσα του Δήμου βρίσκονταν σε επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον λόφο των Σαράντα Μαρτύρων, στο Ζεφύρι, το προσωπικό ασφαλείας που παρέμεινε σε αυξημένη επιφυλακή στον συντονιστικό σταθμό Π.Π. του Πανοράματος, αντιλήφθηκε από μεγάλη απόσταση ύποπτη κίνηση οχήματος σε ερημική περιοχή, στο λατομείο του Φράγκου, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά.

Αντιδρώντας με άμεσα αντανακλαστικά, τα έμπειρα μέλη της ομάδας περιφρούρησης έσπευσαν για έλεγχο της περιοχής κι εκεί έκπληκτοι εντόπισαν 5 πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν άγνωστο υγρό, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για πετρέλαιο με λάδι, για τα οποία ενημέρωσαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη.




Το εύφλεκτο υλικό παρέλαβε για εργαστηριακή εξέταση η αστυνομία, όταν κλήθηκε στο σημείο από την υπηρεσία του Δήμου, όμως οι έρευνες που έκανε για τον εντοπισμό του ύποπτου οχήματος δεν είχαν αποτέλεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια