Συγκινητικές στιγμές στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου για την αποχώρηση το παπά Γιώργη

 





   Σε μία συγκινητική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 10 Ιουλίου στον Ι.Ν Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων οι ενορίτες τίμησαν τον παπα Γιώργη που τους αποχαιρέτισε μετά από 46 χρόνια. Ο παπα Γιώργης έλαβε τη Θεία Κοινωνία από τον Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, ενώ στο τέλος της Λειτουργίας του έπλεξε το εγκώμιο και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.  
Ο παπα Γιώργης Βακάλογλου βαθιά συγκινημένος μοίρασε  στο ποίμνιό του για τελευταία φορά το αντίδωρο, καθήμενος σε καρέκλα,  θέλοντας να τους ευχαριστήσει για όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα του.  
  Ο πάτερ Αναστάσιος Μπαστούνης, ο οποίος συνδέεται με τον παπα Γιώργη  με οικογενειακούς δεσμούς εκτός από τους ιερατικούς, εξήρε το έργο του πεθερού του για το συνεχή αγώνα που έδωσε ώστε και με τη βοήθεια των ενοριτών του να παραδώσει  τον υπέρλαμπρο Ναό του Αγίου Δημητρίου.     Ο πάτερ Νικόλαος Κοτίνης που τα τελευταία έξι χρόνια συλλειτουργούσαν στον Ι.Ν. επαίνεσε τη στάση του στα δύσκολα χρόνια, στα χρόνια της κρίσης, αλλά και την αξιοζήλευτη πνευματική σχέση που είχε χτίσει  με το ποίμνιό του.
  Στο τέλος ο παπα Γιώργης πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, ενώ έκανε μία σύντομη αναφορά στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν και συγκεκριμένα στους πρώην Δημάρχους Στέργιο Πανάγο και Νίκο Παπαδήμα, στο σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Καμπόλη. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα είχε επιτευχθεί ο στόχος ζωής για του ενορίτες του, που δεν ήταν άλλος από την ανέγερση του Ιερού Ναού.  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον αποδημήσαντα Νομάρχη Δυτ. Αττικής Περικλή Παπαπέτρου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του για τη συμπαράστασή της.
 Οι ενορίτες, θέλοντας να τιμήσουν το έργο του, ξέσπασαν σε ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα με την ολοκλήρωση της ομιλίας του και παρέμειναν να παραλάβουν το αντίδωρο από τα χέρια του παπα Γιώργη. 





















αααα 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια