Αποκλειστικό: Απέκτησε άδεια από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Ιερός Ναός Παναγία Κανάλα

 

Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ευκτήριου οίκου- Ιερού Ναού απέκτησε η θρησκευτική κοινότητα με την επωνυμία «Παναγία Κανάλα-Εκκλησία Πατρώου Ημερολογίου» που στεγάζεται  στα Άνω Λιόσια  και επί των οδών Αζαλέας και Αμυγδαλιάς. Σύμφωνα με την άδεια ο μέγιστος αριθμός φιλοξενουμένων εκατό πενήντα (150) άτομα ενώ περιλαμβάνει και το παρεκκλήσιο με την επωνυμία «Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Πατρώου Ημερολογίου» που υφίσταται στο υπόγειο του ως άνω κτιρίου και αφορά τους χώρους λατρείας .



  Στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνεται  ότι η παρούσα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας δεν απαλλάσσει τον υπεύθυνο θρησκευτικό λειτουργό από την υποχρέωση έκδοσης τυχόν άλλων απαραίτητων κατά νόμο δικαιολογητικών, αδειών και βεβαιώσεων για τη νόμιμη, ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ευκτήριου οίκου. Επίσης σε κάθε περίπτωση η χορηγούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χώρου λατρείας, δε μεταβάλλει, αλλοιώνει ή τροποποιεί τις έννομες σχέσεις, τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς που προβλέπει η Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας όπου θα φιλοξενείται ο ναός, ούτε νομιμοποιούν τυχόν αντίθετη με τις προβλέψεις τους χρήση του χώρου. Ο έγκαιρος έλεγχος της συμβατότητας της υπό αδειοδότηση χρήσεως με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της συνιδιοκτησίας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αιτούντων.
 Τέλος είναι απαραίτητο να αναρτηθεί  στην είσοδο του χώρου στον οποίο στεγάζεται ο ευκτήριος οίκος, η επιγραφή «Παναγία Κανάλα-Εκκλησία Πατρώου Ημερολογίου» στα Άνω Λιόσια Αττικής με τον σχετικό αριθμό ΑΔΑ. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια