Αποκλειστικό : Γιώργος Πατούλης, θα γίνουν και τα 6 Πάρκα με το Πάρκο Κεντρικού Τομέα να είναι εκτός ΟΕΔΑ Φυλής



 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου η παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής Εφαρμογής του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής από τον  Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Η παρουσίαση έγινε από τον Επιστημονικό Σύμβουλο Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής, κ. Αντώνη Μαυρόπουλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Μανώλη Γραφάκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. κ. Νικόλαου Χιωτάκη, πλήθος δημάρχων και δημοσιογράφων. 



  Παρόλο που το θέμα ήταν το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, οι ειδήσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας βγήκαν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν  τη χωροθέτηση του Κεντρικού Πάρκου και το Περιβαλλοντολογικό  Τέλος. 
  Ο κ. Πατούλης για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε τις προθέσεις του πως θα πρέπει να γίνουν και τα έξι Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας που προβλέπει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Επίσης ο Επιστημονικός Σύμβουλος Ανακύκλωσης κ. Μαυρόπουλος ανέφερε πως μέχρι το φθινόπωρο, οι μελετητές που έχουν αναλάβει το έργο των χωροθετήσεων των νέων Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας, θα έχουν καταλήξει στις κατάλληλες τοποθεσίες επισημαίνοντας ότι αυτές δεν θα είναι στους ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, Γραμματικού και Σχιστού, όπως ρητά αναφέρει και ο νέος ΠΕΣΔΑ.
   Για το Περιβαλλοντολογικό  Τέλος ο  κ. Πατούλης ανάφερε πως πολύ εύκολα οι δήμαρχοι θα μπορέσουν να το αποφύγουν, προς όφελος των δημοτών τους, αν αξιοποιήσουν το νέο εξοπλισμό ανακύκλωσης που εξασφάλισαν δωρεάν για τους Δήμους τους από το κράτος μετά τις πρωτοβουλίες της  Περιφέρειας  και  ΕΔΣΝΑ. Σημαντικό εργαλείο για αυτή τους την προσπάθεια θα είναι η ηλεκτρονική Εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης που θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις που έχουν επιτύχει για την αποφυγή του Περιβαλλοντολογικού Τέλους. Επισήμανε επίσης ότι "είναι δεδομένο ότι όσο εμείς θα θάβουμε σκουπίδια στη Φυλή θα στηρίζουμε στο μέγιστο βαθμό τον Δήμο αυτόν για να μπορέσουν να ζουν οι πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Μανώλης Γραφάκος

Νίκος Χιωτάκης 

Βασίλης Κόκκαλης -  Γιώργος Πατούλης - Αντώνης Μαυρόπουλος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια