Το «Χοροδρώμενο» στο 4ο Φεστιβάλ «Συριανοπατώ» στην Ερμούπολη της Σύρου

 



 

Εντυπωσιακή και άρτια η συμμετοχή των χορευτών του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου Δήμου Φυλής «Χοροδρώμενο», σε ακόμη μία διοργάνωση.

Ο δραστήριος σύλλογος της πόλης μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Συριανοπατώ», που διοργανώθηκε στη Σύρο το τριήμερο 24 με 26 Ιουνίου. Η πολυπληθής χορευτική ομάδα του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Παπανικολάου, παρουσίασε χορούς από τα όμορφα Κύθηρα, καταφέροντας να κερδίσει το πολύ ζεστό χειροκρότημα των θεατών, που συμμετείχαν και εκείνοι τραγουδώντας τους σκοπούς του Μεσσαρίτικου, του Τσιριγώτικου κλπ.

Οι χορευτές, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και οι εθελοντές του συλλόγου συμμετείχαν σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ, προβάλλοντας την περιοχή μας και το σπουδαίο έργο που επιτελείται τοπικά στο τομέα της παράδοσης και του πολιτισμού.

Για τέταρτη χρονιά στην πανέμορφη Ερμούπολη, ο σύλλογος «Η Σοφία της Παράδοσης» συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Συριανοπάτω», με απόλυτη επιτυχία.

Η συμμετοχή πολλών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο κάνει ακόμη πιο σπουδαία την επιλογή του συλλόγου της πόλης μας, να αποτελέσει μέρος αυτής της εκπληκτικής διοργάνωσης, που όλα δείχνουν ότι θα καθιερωθεί ως θεσμός πλέον στον παραδοσιακό χώρο.

Το «Χοροδρώμενο» συνεχίζει τις εμφανίσεις του, συμμετέχοντας όλο το καλοκαίρι σε ποικίλες πολιτιστικές δράσεις ανά την Ελλάδα, προετοιμάζοντας παράλληλα το 3ο Θεματικό Φεστιβάλ που διοργανώνει στα Άνω Λιόσια τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παράσταση, τη συνέντευξη τύπου και την παρέλαση των συλλόγων.



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια