Έργο για ασφαλέστερους δρόμους με ταυτόχρονη αισθητική αναβάθμιση

 



Μέσα από μία ανάρτηση στο facebook μαθαίνουμε για ένα σημαντικό έργο που πραγματοποιείτε στην συνοικία της Ζωφριάς και θα φέρει τόσο την αισθητική αναβάθμιση όσο και την ασφάλεια σε πολλούς δρόμους της περιοχής.
Ακολουθεί η ανάρτηση και πληροφορίες για το έργο που εκτελείται:

Με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και λειτουργικότητα οδών μεγάλων κλίσεων, αλλά ταυτόχρονα και την αισθητική αναβάθμιση αυτών, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα    μελέτη για την κατασκευή τους.
Η μελέτη προβλέπει την ανακατασκευή οδοστρωμάτων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων με μεγάλη κατά μήκος κλίση όπου το υπάρχον από οπλισμένο σκυρόδεμα ή αντιολισθηρές πλάκες οδόστρωμα είτε έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από κακοτεχνίες προηγούμενων επεμβάσεων (διελεύσεις Ο.Κ.Ω. κ.λπ.), είτε λόγω παλαιότητας, έχει χάσει μεγάλο μέρος των αντιολισθηρών ιδιοτήτων του. 
Η ανακατασκευή θα γίνει  με αντιολισθηρό «κτενιστό» οδόστρωμα από σκυρόδεμα, το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων καθώς και την ποιοτική ανάδειξη των τμημάτων του οδικού δικτύου στα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή.

Οι προβλεπόμενες εργασίες για την ανακατασκευή οδοστρώματος με αντιολισθηρό κτενιστό σκυρόδεμα είναι:
  •     Αποξήλωση των υπαρχουσών πλακών μαζί με τη βάση τους από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου αυτή υπάρχει, και των κατεστραμμένων κρασπέδων πρόχυτων ή μη. 
  •    Τοποθέτηση κρασπέδων, πρόχυτων ή μη, ανάλογα με την περίπτωση, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές. Θα λαμβάνεται μέριμνα για την απορροή των ομβρίων υδάτων με την εφαρμογή των κατάλληλων κλίσεων.
  •    Υπόβαση (ισοπεδωτική στρώση) με θραυστό υλικό λατομείου 3Α. 
  •    Βάση έδρασης από σκυρόδεμα ελαφρά οπλισμένο με δομικό πλέγμα. 
  •    Τελική στρώση οδοστρώματος με διάστρωση σκυροδέματος  με πλέγμα εντός αυτού. Στην πάνω πλευρά της νέας στρώσης σκυροδέματος θα γίνει διάστρωση μίγματος σμύριδας ή χαλαζιακής άμμου ή αντίστοιχης σκληρότητας πετρώματος και τσιμέντου. 
  •     Αντικατάσταση ή τακτοποίηση στάθμης φρεατίων υδρομετρητών, φρεατίων υδροσυλλογής ή επίσκεψης. 
Η Τεχνική Υπηρεσία που έχει και την επίβλεψη του έργου επισημαίνει για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια