Χρήστος Παππούς: Χρυσούλα Κουράση η "Κυρία της τοπικής αυτοδιοίκησης"


  Με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός, που καθήλωσε το κοινό, «σήκωσαν αυλαία» οι δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Φυλής (Δ.ΕΠ.ΙΣ.), με τη συνεργασία του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων NAMASTE και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φυλής. Η πολυμορφική παράσταση - εκδήλωση με θέμα “Η γυναίκα υφαίνει τους ρόλους της στο πέρασμα του χρόνου και αναδύεται με την αλήθεια της”, αφορά τη 2η δράση της Δ.ΕΠ.ΙΣ., που στόχο έχει να αφυπνίσει την κοινωνία για την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών και παρουσιάστηκε, το βράδυ της Παρασκευής (15/04) στη θεατρική σκηνή του Δήμου Φυλής Ν.Π.Δ.Δ. "Η ΠΑΡΝΗΘΑ", στο Ζεφύρι.



Τις συστάσεις των συνδιοργανωτών με το κοινό διευκόλυνε, στην έναρξη της εκδήλωσης, η επινόηση ενός... "βραδινού δελτίου", κατά το οποίο "προσκεκλημένες" η Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Χρυσούλα Κουράση, η Κοινωνιολόγος Ευαγγελία Πυρρώτη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φυλής και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων NAMASTE Γιάννα Λιόση, επικοινώνησαν τον σκοπό, ανέλυσαν τους στόχους και ενημέρωσαν για τις δράσεις των φορέων που εκπροσωπούν.


Στοιχεία αρχαίου δράματος έφερε η ποιοτική παράσταση που ακολούθησε και αποτέλεσε ύμνο στη Γυναίκα και τους αέναους αγώνες της για αυτονομία και χειραφέτηση σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Μια βραδιά γεμάτη μηνύματα, δοσμένα μέσα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες των μελών της θεατρικής ομάδας PRAXEIS 11+1 του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων "Namaste" που κατάφεραν να διαπεράσουν το συναίσθημα από τον κειμενικό λόγο και ταυτίζοντας τους θεατές με τους υποδυόμενους χαρακτήρες, συγκίνησαν, προβλημάτισαν και απέδωσαν με τον πιο κυνικό τρόπο τις αλήθειες της γυναικείας φύσης.

Με αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ. Ευάγγελος Λιάκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και παλαιότερα αυτοδιοικητικά στελέχη, οι οποίοι χαιρέτησαν με εγκωμιαστικό λόγο την εξαιρετική πρωτοβουλία:

Ιπποτική αναγνώριση και παραδοχή προς το πρόσωπο της δημοτικής του συμβούλου και Προέδρου της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Χρυσούλας Κουράση, υπήρξε η αναφορά του Δημάρχου Χρήστου Παππού στην "Κυρία της τοπικής αυτοδιοίκησης", όπως τη χαρακτήρισε, τονίζοντας πως η αρχή της ισότητας των φύλων δεν είναι μία αφηρημένη έννοια στον Δήμο Φυλής και ορίζεται ακραιφνώς μέσα από το σεμνό και διακριτικό έργο της στα κοινά. "Η Ισότητα στον Δήμο Φυλής έχει γίνει πράξη, καθώς τόσο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε νευραλγικές Υπηρεσίες του Δήμου οι γυναίκες πρωταγωνιστούν, όπως και στην αποψινή παράσταση", επισήμανε ο Δήμαρχος και καταλήγοντας με ιδιαίτερη μνεία "στην υπέροχη σύζυγο, αλλά και τις δύο πανέμορφες κόρες που του χάρισε", επιβεβαίωσε πως, για τον ίδιο, η Γυναίκα είναι "Η αρχή των πάντων".

""Να ανθίσουν και να αναπτυχθούν οι αξιόλογες δράσεις σας, σαν τα λουλούδια με τα οποία επιβραβεύθηκαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς", ευχήθηκε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού νομικού προσώπου του Δήμου Φυλής "Η ΠΑΡΝΗΘΑ" Γιώργος Μαυροειδής, που συνετέλεσε ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, συγχαίροντας με τη σειρά του τη συνάδελφο και Πρόεδρο της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Χρυσούλα Κουράση, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων "Namaste" Γιάννα Λιόση, καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για το άρτιο αποτέλεσμα.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, χαιρέτησε την εξαιρετική πρωτοβουλία των συντελεστών για την τόσο πρωτοποριακή για την πόλη του Ζεφυρίου δράση και απευθυνόμενος στις εκπροσώπους του... επικρατέστερου στην κατάμεστη αίθουσα φύλου, παραδέχθηκε ότι οι γυναίκες αποτελούν την "κορωνίδα" κάθε οικογένειας και προκαλώντας ένα κλίμα ευθυμίας στον χώρο, ο κ. Σχίζας προέτρεψε τους συντελεστές της εκδήλωσης να αφιερώσουν μία ανάλογη δράση και για το έτερο... "ασθενές" φύλο.


Τη συνέχεια αυτής της ζεστής εμπειρίας επιφύλαξαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων για το πέρας της παράστασης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες σπιτικό λικέρ, αλλά και από μία ιδιαίτερη μπομπονιέρα με αρωματικό ποτ πουρί, για να συμβολίσει την ένωση της Γυναίκας με τον νέο της εαυτό, δεμένη με μια πεταλούδα που πετάει προς την ελευθερία!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια