Έρχεται χαράτσι στη Χασιά;

 


  Ο πολεοδομικός σχεδιασμός που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων μέχρι τώρα έλειπε από τη Χασιά. Με πρόσφατη απόφαση του Δήμου Φυλής μαθαίνουμε ότι ξεκινάνε τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες εφαρμογής της πράξης αναλογισμού.  
  Η πράξη αυτή αφορά την απαλλοτρίωση των οικοπέδων ή των τμημάτων οικοπέδων που δεσμεύονται για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης αλλά προηγείται του αναλογισμού η τακτοποίηση των οικοπέδων, προκειμένου πάντοτε να υποχρεούνται για αποζημίωση τα τακτοποιημένα οικόπεδα. Ο αναλογισμός είναι η διαδικασία μέσα από την οποία καθορίζονται τα επιμέρους ρυμοτομούμενα τμήματα προς αποζημίωση καθώς και  το μέτρο της επιβάρυνσης του καθενός από τους ιδιοκτήτες που θα το αποζημιώσουν. Σύμφωνα δε με την πολεοδομική νομοθεσία, ως ωφελούμενοι νοούνται οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα έχουν πρόσωπο επί των οδών, των πεζοδρόμων, των πλατειών και γενικά των κοινόχρηστων χώρων, που προβλέπονται από το ρυμοτομικό σχέδιο ή αποκτούν πρόσωπο επί αυτών μετά την τακτοποίησή τους. Επίσης, οι μη άρτιες ιδιοκτησίες που έχουν κτίσματα μόνιμης μορφής θεωρούνται ωφελούμενες παρόδιες ιδιοκτησίες και βαρύνονται με την αντίστοιχη υποχρέωση.

   Σύμφωνα με την απόφαση οι πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού της δημοτικής ενότητας Φυλής αναμένονται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023 ώστε οι χρεώσεις των ιδιοκτητών να γίνουν γνωστές και να έρχονται για πληρωμή στις αρχές του 2024, που θα έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή στην περιοχή.
    Κάτι ανάλογο έγινε πριν ένα περίπου μήνα στην Πετρούπολη που οι κάτοικοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους μόλις έλαβαν το Ατομικό Δελτίο και είδαν το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν. 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια