Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στους ρυπαντές της πόλης

 

   

 Ήταν Απρίλιος του 2021 που ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μετά καταγγελίες και πολυήμερη παρακολούθηση  από τη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας έπιασε στα πράσα να πραγματοποιείται παράνομη εναπόθεση μπαζών σε σημείο του δήμου από ασυνείδητο . 
   Ο Μιχάλης Οικονομάκης  είχε ζητήσει να κατασχεθεί το φορτηγό και να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου ενώ παράλληλα  κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας. 


  Το Παρασκευής 13 Μαρτίου 2022 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει και η εκδίκαση της μήνυσης στις δικαστικές αίθουσες και ο ρυπαντής  της περιοχής τιμωρήθηκε για τις πράξεις του αφού  οδηγήθηκε  στη φυλακή και καλείται  να πληρώσει το πρόστιμο που του επέβαλαν οι δικαστές.  Ο Δήμος Φυλής μετά και την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε η ιδιοκτήτρια εταιρεία να προβεί στην απομάκρυνση και τον πλήρη καθαρισμό του χώρου που είχε εναποθέσει εκατοντάδες τόνους από μπάζα.
  Όπως είχε τονίσει τότε ο κ. Οικονομάκης «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον των ασυνείδητων που παραβαίνουν, εσκεμμένα, το νόμο για να μην πληρώσουν το κόστος εναπόθεσης των μπάζων στις μονάδες ανακύκλωσης. Η εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού είναι κατηγορηματική, ώστε να μην βιάζεται το περιβάλλον και να μην υποχρεώνεται ο Δήμος να πληρώνει, κάθε χρόνο, υπέρογκα ποσά για να απαλλαγεί από τα μπάζα όλης της Αττικής. Με βαριά πρόστιμα, αγωγές, κατάσχεση των οχημάτων και άσκηση ποινικών διώξεων οι ασυνείδητοι θα καταλάβουν ότι ο Δήμος δεν παίζει», σήμερα έγινε και πράξη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια