Τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής έρευνας στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και την ευρύτερη περιοχή της



  Οι επιδράσεις στην υγεία των εργαζόμενων αλλά και του πληθυσμού που ζει κοντά σε εγκαταστάσεις διαχείρισης έχουν απασχολήσει την διεθνή επιστημονική κοινότητα ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα από την Ελλάδα.
  Η έλλειψη τέτοιων μελετών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Δυτική Αττική όπου είναι εγκατεστημένη η Ο.Ε.Δ.Α. Φυλής αλλά και άλλες βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες, έκανε απαραίτητο τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας και εκτίμησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων κινδύνου.  Δηλαδή επιστημονικής έρευνας των παραγόντων που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία και τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών σε έναν πληθυσμό, τόσο των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, μέσω της εφαρμογής της στατιστικής στην ιατρική. 
  Στόχος μιας τέτοιας ολοκληρωμένης επιστημονικής έρευνας είναι η ανίχνευση των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία των εργαζόμενων αλλά και του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη περισσότερο αποτελεσματικών (και προληπτικού χαρακτήρα) συστημάτων αξιολόγησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των κινδύνων αυτών, με πλήρη υιοθέτηση των αρχών ανάλυσης και αξιολόγησης κινδύνων. Απώτερος σκοπός είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των εργαζόμενων στην Ο.Ε.Δ.Α. και των κάτοικων της ευρύτερης περιοχής ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και το 2018 ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης.
  Οι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς που είχαν αναλάβει τη διεξαγωγή της μελέτης για λογαριασμό του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), μέσα από τις παρακάτω 63 σελίδες παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης:


Eπιδημιολογική Mελέτη by Παράπονο Φυλής on Scribd

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια