Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Φυλής: Ζητάμε λύση στην κίνηση των οχημάτων γύρω από το σχολείο

 


   Επανήλθε το γνωστό πρόβλημα στους δρόμους γύρω από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Φυλής  με την άναρχη κίνηση και στάθμευση των οχημάτων στα σημεία στις πέριξ οδούς.  Με μια διαδικτυακή  επιστολή τους προς τους γονείς ο Σύλλογος  γνωστοποιεί το πρόβλημα στους γονείς και αλλά και στους υπεύθυνους του Δήμου για την άμεση ανάγκη επίλυσης του προβλήματος αλλά και την οριστική του λύση.  Αν θυμηθούμε ανάλογα προβλήματα σε άλλα σχολεία του δήμου μας λύθηκαν με την σωστή σήμανση στους δρόμους από τους αρμόδιους του δήμου σε συνδυασμό με την τήρησή τους από τους γονείς. 

Ακολουθεί η διαδικτυακή επιστολή που ανέβηκε στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φυλής:



Αγαπητοί γονείς, 

Όπως όλοι γνωρίζετε η περιοχή μας «πάσχει» από έλλειψη σηματοδότησης, επιπρόσθετα το κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μας βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο, που κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση για οδηγούς, πεζούς και φυσικά τους μαθητές μας!  

Πολλές προσπάθειες κατέβαλαν παλαιότερα Δ.Σ., προς πάσα κατεύθυνση, τα περασμένα χρόνια σε μια απόπειρα λύσης του προβλήματος. Πριν από 2 χρόνια (σχολικό έτος 2019-2020)  το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, βλέποντας πως η κατάσταση αρχίζει να είναι εκτός ελέγχου ξεκίνησε μια πιο έντονη δραστηριότητα βλέποντας πως το θέμα συνεχίζει να παραμένει άλυτο. Ήταν μια δράση που ονομάστηκε «ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ».

Οι παλαιότεροι γονείς σίγουρα θυμάστε, πως είχε προταθεί από τον Σύλλογο Γονέων μια συγκεκριμένη κατεύθυνση κυκλοφορίας για τα οχήματα και σε συνεργασία με γονείς εθελοντές κάθε πρωί (κατά την άφιξη) και κάθε μεσημέρι (κατά την λήξη) του σχολικού ωραρίου βοηθούσαμε στην εφαρμογή της πρότασης αυτής. Παράλληλα τοποθετούνταν κώνοι στα σημεία εξόδου και στις διαβάσεις προκειμένου να μην μπλοκάρουν με οχήματα.

Η δράση διήρκησε 1 ολόκληρο μήνα και στη συνέχεια κάθε 1η του μηνός για αρκετούς μήνες. Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα έδειξε να ρυθμίζετε σε μεγάλο βαθμό και οι περισσότεροι γονείς το συνέχισαν για αρκετό καιρό μετά. Παράλληλα είχε κατατεθεί και αίτημα προς τους υπεύθυνους του Δήμου μας που είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί σε τοπικό Δ.Σ. του Δήμου μας η άμεση ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Περάσαν 2 χρόνια από τότε και δυστυχώς η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω. Άλλα προβλήματα έδωσαν τη θέση τους στα παλιά και πολλά έμειναν άλυτα. Έτσι έγινε και με το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τελευταία, βλέπουμε πάλι την ίδια άσχημη κατάσταση να επικρατεί. Σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε αυτό που έμεινε τότε βάζοντας πάλι κώνους στις διαβάσεις του σχολείου μας και το αμέσως επόμενο βήμα είναι ένα ραντεβού με τους υπεύθυνους του Δήμου μας ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια