Με αισιόδοξα μηνύματα και διάρκεια στην εποικοδομητική συνεργασία η κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου

 


Με αισιόδοξα μηνύματα, αλλά και τη δέσμευση των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Φυλής για επαγρύπνηση και διάρκεια στην εποικοδομητική συνεργασία για θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζεφυρίου, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου.



Παρουσία των Προέδρων Α'/θμιας Ε.Σ.Ε. Γιάννη Κρεμύδα, Β'/θμιας Ε.Σ.Ε. Νίκο Χατζητρακόσια, καθώς και των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, τα μέλη του νεοσύστατου Δ.Σ. της Ένωσης, με εκπροσώπους των Προεδρείων των γονεϊκών φορέων της πόλης, τήρησαν με μια λιτή τελετή το έθιμο της χριστιανικής παράδοσης, δράττοντας παράλληλα την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και καταγραφής ζητημάτων, που αφορούν στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, με τους αρμόδιους.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Νικολαϊδης, ευχαριστώντας τους νέους και παλαιότερους συνεργάτες του, που εθελοντικά παράγουν πολύτιμο έργο για την εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών της πόλης, καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους υπάρχει συνεργασία ετών και είναι εκείνοι που βάζουν τη "μαγιά" ώστε, με ουσιαστική επικοινωνία, οι προσπάθειες των συλλόγων να βρίσκουν αντίκρισμα.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας ευχήθηκε να απαλλαγούμε σύντομα από τους περιορισμούς που η πανδημία επιβάλλει, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους των γονεϊκών φορέων ότι ο Δήμος θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειες για παροχή των βέλτιστων εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους μαθητές, που είναι οι πραγματικοί ήρωες αυτής της υγειονομικής κρίσης.


Με τις καλύτερες ευχές για μια γόνιμη σχολική χρονιά ο Πρόεδρος της Β'/θμιας Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας, επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο των ενεργών γονέων στην εκπαιδευτική κοινότητα, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του την καλή συνεργασία της Δευτεροβάθμιας με τους συλλόγους, μέσα από την οποία επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν στη διάρκεια της σχολικής περιόδου και ζήτησε τη συμβολή τους για την πάταξη του φαινομένου φθοράς της δημόσιας περιουσίας.


Μέσα στο ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας εξέφρασε την χαρά και αισιοδοξία του που βλέπει δραστήρια μέλη να συνεχίζουν το σημαντικό έργο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου, την οποία και ο ίδιος υπηρέτησε επί σειρά ετών μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο. Ο κ. Σχίζας θέλησε, ωστόσο, να δώσει έμφαση στην παράπλευρη κοινωνική προσφορά του φορέα μέσω της Τράπεζας Αίματος "Για το Παιδί" και ως εμπνευστής και μεσολαβητής για την υλοποίησή της, και προτρέποντας τη νεοσύστατη διοίκηση να διατηρήσει ζωντανό και ενεργό αυτό το "κύτταρο ζωής", πρότεινε τη διεύρυνση του δικτύου της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ένωσης, σε μια σύμπραξη με τον Αντικαρκινικό Σύλλογο του Δήμου Φυλής, για την ένταξή της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».


Ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, συνεχάρη τα μέλη των συλλόγων που εκπροσωπούν τους γονείς των μαθητών της πόλης και με εφόδιο την αγάπη τους για τα παιδιά, αγωνίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόοδο του τόπου. Ευχόμενος δύναμη και αντοχές στο έργο του γονεϊκού φορέα, ο κ. Μαυροειδάκος τους ζήτησε να βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών της πόλης και να μην σταματούν ποτέ να διεκδικούν, τονίζοντας την ιδιαίτερη μέριμνα του Δήμου για τις σχολικές υποδομές της πόλης και τις ανάγκες των μαθητών, εφόσον και προτεραιότητα του Δημάρχου Χρήστου Παππού αποτελεί η εκπαίδευση των παιδιών.

Με τη διαβεβαίωση των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και των Αντιδημάρχων ότι θα συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί στο έργο των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, ολοκληρώθηκε η λιτή τελετή, ενώ από την εξαιρετικά ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα δεν έλειψαν τα... "πειράγματα" και οι φιλοφρονήσεις των παρευρισκομένων προς τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, όταν ανακάλυψε το φλουρί στο κομμάτι του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια