«Πράσινο φως» από την Κυβερνητική Επιτροπή για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων στη Φυλή



 Προχωρά το φιλόδοξο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων στη Φυλή. Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου  η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ενέκρινε τη μετάθεση της αρμοδιότητας του σχετικού διαγωνισμού στη Μονάδα Ωρίμανσης Έργων του ΤΑΙΠΕΔ.
  H μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων από τον Ελαιώνα στον δήμο Φυλής και σε έκταση 600 στρεμμάτων, πλησίον της Αττικής Οδού, έχει αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ. Η Μονάδα Ωρίμανσης Έργων (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρόκειται να αναλάβει την ωρίμανση του ακινήτου με όρους δόμησης, χρήσης γης, κ.α., ώστε το έργο να προκηρυχθεί, μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης, εντός του 2022.
   Οι μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες θα πριμοδοτηθούν για τη μετεγκατάστασή τους στο νέο χώρο, λαμβάνοντας έκταση 100.000 τ.μ. επί συνόλου περίπου 300.000 τ.μ.Τα υπόλοιπα κτίρια / αποθήκες θα μπορούν να φιλοξενήσουν κι άλλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και σιδηροδρομικές εταιρείες, καθώς ο νέος χώρος θα διαθέτει πρόσβαση, τόσο στο οδικό, όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
   Το έργο στη Φυλή αναμένεται να αποτελέσει και σημαντικό έσοδο για τον δήμο Φυλής, καθώς ο δήμος, εκτός από το ενοίκιο για την παραχώρηση της έκτασης, θα λαμβάνει και ποσοστό επί των εσόδων.

Πηγή: metaforespress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια