Το πλάνο για το μεγάλο logistic center στο Δήμο Φυλής



   Σε μια μεγάλη επένδυση στο Δήμο Φυλής, που  θα αποτελέσει «ένα σημαντικό logistic center», αναφέρθηκε  η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατά την διάρκεια συνάντησης της νέας διοίκησης του Ταμείου με δημοσιογράφους.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το Ταμείο το 2022 αναλαμβάνει μέσω της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) την ωρίμανση ενός σημαντικού ακινήτου στην Αθήνα, με το αποτέλεσμα της διαδικασίας, βάσει σχεδίων και πρότασης των συναρμόδιων φορέων και του ΤΑΙΠΕΔ, να είναι οι διαμεταφορείς να «μετακομίσουν» στο δήμο Φυλής.

Πρόκειται για ακίνητο  του Δήμου  Φυλής που βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό και είναι περίπου 600 στρέμματα. Η ωρίμανση του διαγωνισμού θα τρέξει μέσα στο 2022 και θα υλοποιηθεί με το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι μέσα στο 2023 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εμπορευματικό κέντρο στο οποίο θα θελήσει να προσελκύσει τους διαμεταφορείς που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή του Ελαιώνα.

 Όπως καταλαβαίνουμε με την μετατροπή σε logistic center του "κτήματος της Φυλής" και το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής, που ψήφισε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, κλείνει και κάθε σενάριο που ήθελε την επέκταση της χωματερής της Φυλής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια