Με βραβεύσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις το φινάλε του Τουρνουά Πάλης "Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου"

 


 Τα εύσημα όλων των συμμετεχόντων απέσπασαν οι συνδιοργανωτές Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος (Δ.Α.Σ.) Ζεφυρίου, για την οργάνωση και την άρτια διεξαγωγή των αγώνων του Πανελλήνιου Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης “Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου” 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος” του Ζεφυρίου στις 27 και 28 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” και τη μεγάλη συμμετοχή του φίλαθλου κοινού.

Η φιλόξενη πόλη της Δυτικής Αττικής υποδέχθηκε για 4η χρονιά τις αποστολές 180 παλαιστών της ελληνορωμαϊκής, τους οποίους συνόδευσαν οι προπονητές 15 κορυφαίων παλαιστικών σωματείων της χώρας, σε ένα διήμερο τουρνουά αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή Ντίνου Παπαγεωργίου, αφήνοντας έναν θετικό απόηχο για τη διεξαγωγή του.

Με μεγάλη ευχαρίστηση αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αττική κ. Θανάσης Μπούρας, που παρέστη στην Τελετή Έναρξης των αναπτυξιακών αγώνων με τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο του πολιτιστικού/αθλητικού νομικού προσώπου “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” κ. Γιώργο Μαυροειδή. Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων και η σύζυγος με τον μονάκριβο γιο του εκλιπόντα προπονητή, που συμμετείχαν με συγκίνηση στη διοργάνωση.

Κι αν κατά την 1η ημέρα των αγώνων, οι επιτυχείς αναμετρήσεις των αθλητών U20 – U15 έδωσαν το βαθμολογικό προβάδισμα στον προπονητή του οικοδεσπότη συλλόγου Διονύση Κατηφόρη και τον συνεργάτη του Χρήστο Αθανασιάδη, εκείνοι που κατόρθωσαν τελικά να κλέψουν τις εντυπώσεις, αλλά και τις καρδιές του φίλαθλου κοινού, ήταν οι… επόμενες γενιές πρωταθλητών, ηλικίας 6 – 13 ετών, που βίωσαν την Κυριακή μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία και ο ενθουσιασμός της συμμετοχής τους αποτυπώθηκε έντονα επάνω στα ταπί!

Άλλοτε συνδυάζοντας την χάρη του αρχάριου με την παιδική αθωότητα…

και άλλοτε υποστηρίζοντας ένθερμα τις δεξιότητές τους στην παλαίστρα με εντυπωσιακές λαβές…

… τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής πάλης, αποσπούσαν επάξια τα θυελλώδη χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού από το κοινό!

Εκτός όμως από το αγωνιστικό, εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το τελετουργικό μέρος του τουρνουά, που ακολούθησε το πρωτόκολλο επίσημων αγώνων, κατά το οποίο και τιμήθηκαν από τον σύλλογό τους (Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου) οι δύο αθλητές που απέσπασαν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις το 2021:

 Για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15, στη Βουλγαρία, το βραβείο απένειμε στον Μάνο Νικολαϊδη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας. Ο κ. Μπούρας αφού συνεχάρη διοργανωτές, αθλητές, προπονητές και γονείς, ευχήθηκε υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και πάντα νίκες, εξήρε το έργο του Δημάρχου και του Προέδρου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» για τις επιτυχημένες δράσεις τους στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι σε αυτό το σημαντικό γεγονός για το Τουρνουά Πάλης, διότι τιμάται ο Ντίνος Παπαγεωργίου, ένας ξεχωριστός δάσκαλος και άνθρωπος που αφιέρωσε με ανιδιοτέλεια τη ζωή του στον αθλητισμό και βοήθησε ποικιλοτρόπως στην ανάδειξη της πάλης».

 Για την 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και 2η θέση στο Μεσογειακό της Ξάνθης, το βραβείο στον Γιώργο Συρόπουλο απένειμε ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” κ. Γιώργος Μαυροειδής, δίνοντάς του θερμά συγχαρητήρια για τις αθλητικές επιδόσεις του.

Για την άριστη συνεργασία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τιμήθηκε και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και την πλακέτα του απένειμε ο Έφορος της ΕΛ.Ο.Π. κ. Βασίλης Νικολαϊδης. Την τιμή αποδέχθηκε ο Δήμαρχος συγχαίροντας με τη σειρά του τους διοργανωτές, τους προπονητές και τους γονείς, για την καλλιέργεια των παιδιών και εξέφρασε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που βοηθούν με τις δράσεις τους τον Δήμο Φυλής, παρέχοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να δίνει ώθηση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Αναφερόμενος, κλείνοντας, στην ευχαρίστηση που του έδωσε η παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής στην Τελετή Έναρξης των αγώνων, παρέθεσε το παράδειγμα του δασκάλου και του προπονητή, για να επισημάνει τον ιδιαίτερο ρόλο του δικού του “Δασκάλου” στην πολιτική, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό στον κ. Μπούρα.

Σε αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής του στην ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης στην περιοχή, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” κ. Γιώργος Μαυροειδής τιμήθηκε, ακολούθως, από τον Δημοτικό Αθλητικό Σύλλογο του Ζεφυρίου και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Γιώργο Λαβασίδη. Ο κ. Μαυροειδής αφού ευχαρίστησε για την τιμή υπογράμμισε: “Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο για τη διοργάνωση και ιδιαιτέρως στον Βασίλη Νικολαΐδη και τον Διονύση Κατηφόρη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την πολύτιμη συμπαράστασή του στο αθλητικό τμήμα”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους “αφανείς ήρωες” της διοργάνωσης, που αποτελούν το πλήθος των εθελοντών που βοήθησαν για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των αγώνων.

Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων και επαίνων συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Πηγή: gavata.news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια