Προβολή ντοκιμαντέρ από τις Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ στις 19 Δεκεμβρίου.



 Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ  Δήμου Φυλής καλούν σε προβολή  του ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», που αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης για την ανέγερση του Μνημείου τον Σεπτέμβρη του 2020. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 6:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "Μελίνα Μερκούρη" . 

Η ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέχεια της δημιουργίας οπτικοακουστικών παραγωγών του προηγούμενου διαστήματος, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου ντοκιμαντέρ για το κολαστήριο της Μακρονήσου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947. 

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες. Οι μαρτυρίες αυτές είναι φόρος τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, του αποκαλούμενου «Νταχάου της Μεσογείου». Εκεί, όπου οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε και οι πολιτικά διωκόμενοι έζησαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μοναδικός σκοπός: Να υποταχθούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους.

Με πλήθος αρχειακών, φωτογραφικών και οπτικοακουστικών τεκμηρίων, σκίτσων, έργων τέχνης, μουσικής και ποίησης που γράφτηκαν στην Μακρόνησο, ή και μετά, γι' αυτό το κολαστήριο, γίνεται προσπάθεια ο θεατής να αντιληφθεί στην ολότητά του τι εστί Μακρόνησος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια