Ο Δήμος Φυλής τίμησε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου για τη διάκρισή τους σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

 


Μία ακόμα ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου ενθάρρυνε ο Δήμος Φυλής, τιμώντας σε μία ζεστή εκδήλωση τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, καθώς και την παιδαγωγό κα Αθανασία Μαρία Παπαδοπούλου, για τη διεθνή διάκριση που απέσπασαν συμμετέχοντας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα “Το σχολείο αφηγείται”, που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, η συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό αφορούσε ένα βίντεο διάρκειας 16′ λεπτών, μέσα από το οποίο προβάλλεται η ιστορία του εκπαιδευτηρίου και βραβεύτηκε από τους κρατικούς φορείς μέσω μιας διαδικτυακής τελετής, στις 19 Νοεμβρίου, λαμβάνοντας παράλληλα τις καλύτερες κριτικές των μελών της Τιμητικής Επιτροπής που αποτελούσαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί και στελέχη της εκπαίδευσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, οι βασικοί συντελεστές αυτής της επιτυχίας, απόφοιτοι του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου, είχαν την τιμή και τη χαρά να τους υποδεχθεί στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος αφού τους συνεχάρη με θέρμη για την εξαιρετική πρωτοβουλία, πρόσφερε στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα κι επαίνους.

Προεξέχουσα συμβολή στο βραβευμένο project, ως ιστορικές πηγές, αποτέλεσαν και οι προσωπικές μαρτυρίες του Αντιδημάρχου Τ.Υ. του Δήμου Φυλής Θανάση Σχίζα, ο οποίος μετέφερε με γλαφυρότητα τις αναμνήσεις από τα μαθητικά του χρόνια στο 1ο Δημοτικό σχολείο (κληροδότημα “Σαφαρίκα”), αλλά και η ιστορική καταγραφή του πρώτου εξοχικού σχολείου της περιοχής, του Πρότυπου Ιδιωτικού Σχολείου “Σαφαρίκα”, από την ανιψιά του αείμνηστου ιδιοκτήτη και δασκάλου του Κωνσταντίνου Σαφαρίκα, την κα Κατερίνα Σαφαρίκα.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Σχίζας, στάθηκε με έμφαση στην ιδιαίτερη αξία που έχει η πρωτοβουλία των συμπολιτών μας να πρεσβεύουν την πλούσια ιστορία του τόπου και εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και στη δημιουργική παιδαγωγό, τόνισε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό όσων με ανάλογες πρωτοβουλίες προάγουν τη συλλογική δουλειά και συμβάλλουν στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.

Τα συγχαρητήρια του έδωσε επίσης στην Αθανασία Μαρία Παπαδοπούλου και στα παιδιά, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, να γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στο Ζεφύρι, προκειμένου να προβληθεί η δουλειά των μαθητών, η ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου και να γίνει ευρύτερα γνωστή στην πόλη η διάκρισή τους ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

Τον σκοπό του εγχειρήματος εξήγησε στη σύντομη ομιλία της η κα Αθανασία Μαρία Παπαδοπούλου, που δεν ήταν άλλος από την ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής αξίας του τόπου, εκφράζοντας με τα θερμότερα λόγια τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Σχίζα, για τη συμμετοχή του, όπως και σε όλους όσοι πρόθυμα συνεργάστηκαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Σε ανταπόδοση της τιμής που δέχθηκε από τον Δήμο Φυλής, η κ. Παπαδοπούλου πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στους Ζεφυριώτες Αντιδημάρχους Θανάση Σχίζα και Γιάννη Μαυροειδάκο.

Στην όμορφη εκδήλωση, εκτός από τους “πρωταγωνιστές” μαθητές και τους γονείς τους, παρευρέθηκαν ακόμα η κ. Κατερίνα Σαφαρίκα που πρόφερε για την έρευνα πολύτιμα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου κ. Αντώνης Φραγκούλης, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζεφυρίου ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Νικολαϊδης και ο Ταμίας κ. Γιώργος Ρουκουνιώτης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου που εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Αγγελική Κουμούση, η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Γεωργακά και ο Ταμίας κ. Βασίλης Ριζούλης, αλλά και η ερυθροσταυρίτισσα κ. Αριστέα Πλακίδα.

Οι βραβευθέντες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μαθητές είναι οι:

♦Χριστίνα Κυριακοπούλου
♦Παναγιώτα Αντωνάκου
♦Παρασκευή Βενεκα
♦Βασιλική Δημητρίου
♦Ευθυμία Κυριακοπούλου
♦Αντώνιος – Παναγιώτης Φλαρούτσος
♦Ελευθέριος Παπαοικονόμου
♦Χρήστος Πατρώνης
♦Μιλτιάδης Παπαδούλης
♦Νίκη Σκαμπαρδώνη

Πηγή: gavata.news


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια