Με υπομονή και τόλμη του Χρήστου Παππού ο Δήμος Φυλής γυρίζει σελίδα

 



      

Tην έγκριση της 3ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, στην συνεδρίαση της 30 Νοεμβρίου 2021 στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ .

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόλμησε να έλθει σε ρήξη με τις παγιωμένες καταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων των τελευταίων δεκαετιών και να πείσει για την αναγκαιότητα αλλαγών την πλειοψηφία των ομολόγων του, καθώς και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Με συναινετική διάθεση, ωστόσο, επιχειρεί από την πλευρά του ο κ. Πατούλης να βρει τη χρυσή τομή στο σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, αφού αφουγκράστηκε τις απόψεις του κ. Παππού αλλά και των τριών εταιριών που ανέλαβαν την μελέτη για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, ότι για να μπορέσει να πετύχει ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει κτήμα κάθε περιφερειακής ενότητας και κάθε δήμου ο τρόπος που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους, έπραξε όσα του πρότειναν οι συντάκτες της Μελέτης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ παραμένοντας πιστός στην παγιωμένη θέση του να μετατραπεί η Αττική σε «Πράσινη Περιφέρεια».

Βασική επιδίωξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού, άλλωστε, όταν κι εφόσον το νέο ΠΕΣΔΑ λάβει όλες τις εγκρίσεις που χρειάζεται, η χωματερή της Φυλής να πάψει να υφίσταται, μιας και υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα κλεισίματος, αλλά και να αποκατασταθεί προς όφελος των δημοτών του Δήμου Φυλής. Επίσης, η περιοχή πλέον θα σηκώσει μόνο τα βάρη που της αναλογούν και όχι ολόκληρης της Αττικής.

Σε αναμονή λοιπόν της δημοσίευσης των σημερινών αποφάσεων, ώστε να είμαστε σε «ασφαλή» θέση να αναλύσουμε τις μελλοντικές καταστάσεις, που τείνουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια