Συνεχίζονται οι καθαρισμοί φρεατίων από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής, ενόψει της κακοκαιρίας

 


 
  Με το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό φθινόπωρο να είναι προ των πυλών και τις μετεωρολογικές προβλέψεις να μην αποκλείουν τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες προληπτικών ελέγχων και απόφραξης των φρεατίων υδροσυλλογής, με σκοπό να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις μεγάλου όγκου υδάτων.
  Το πρόγραμμα καθαρισμού των φρεατίων, που υλοποιείται ανά τακτά διαστήματα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, έχει σκοπό την απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων στους κεντρικούς αγωγούς.
 Ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με προτεραιότητα τους δρόμους  στα υψηλότερα σημεία καθώς και  στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης όπου διαπιστώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος συγκέντρωσης φερτών υλικών, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού
. Έχουν επίσης καθαριστεί τα περισσότερα φρεάτια κατά μήκος της Λεωφόρου Φυλής, σε ώρες που να μην εμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ  εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων  είναι προγραμματισμένες για το σύνολο της πόλης. 
   Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Οικονομάκης, "Οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων είναι απαραίτητες για τον περιορισμό του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και με συντονισμένες προσπάθειες παρεμβαίνουμε έγκαιρα, να προλάβουμε τις πρώτες βροχοπτώσεις. Τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται καθημερινά, μέχρι τον οριστικό καθαρισμό  των φρεατίων σε όλες τις γειτονιές των τριών δημοτικών ενοτήτων, ενώ το τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για τυχόν προβλήματα που δημιουργήσει η επικείμενη κακοκαιρία".





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια