Πότε βγαίνει η νέα προκήρυξη για τις 25.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

 



 Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Αυγούστου όλοι οι δήμοι της χώρας δήλωσαν τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται στις υπηρεσίες τους για την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 25.οοο ανέργων .
  Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της προκήρυξης σε υπηρεσίες των δήμων έχει ξεκινήσει και το Υπουργείο Εργασίας προβαίνει στη διασταύρωση των προσφερόμενων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι Δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες.
  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά τους δήμους θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη, οι θέσεις ανά ειδικότητα και δήμο και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
  Θέσεις πέρα των δήμων, θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και άλλους δημόσιους φορείς. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αιτήσεις δεν θα μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή σίγουρα για δημόσιες προσκλήσεις 3/2019 και 4/2020.
  Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Αναφορά στην έναρξη του νέου προγράμματος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ο νέος κύκλος θα αφορά όπως προαναφέραμε περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια