Συνεχίζει να ψάχνει χώρο το ΨΝΑ για την στέγαση οικοτροφείου



 Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, μετά τρεις άγονους διαγωνισμούς,  προβαίνει σε δημόσιο επαναληπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό στις 27-8-2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00-11.00, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, για τη μίσθωση ενός αυτοτελούς κτιρίου συνολικής μικτής επιφανείας 450 τ.μ. περίπου, για εννέα έτη, για τη στέγαση ενός «Οικοτροφείου για άτομα έως 65 ετών με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά προβλήματα» στον Δήμο Φυλής και σε όμορους Δήμους ετήσιας προϋπολογισθείσας δαπάνης έως 72.000,00 €.
 Το κτίριο που πρόκειται να μισθωθεί, για την κάλυψη των αναγκών του Οικοτροφείου για άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα (έως 65 ετών), δυναμικότητας I 5 ατόμων, πρέπει :
α) Να βρίσκεται στο Δήμο Φυλής καθώς και όμορους δήμους. Το κτίριο να έχει εύκολη πρόσβαση σε αστική συγκοινωνία και κατά προτίμηση σε Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο & Μετρό.
β) Να είναι αυτοτελές κτίριο συνολικής μικτής επιφάνειας 450 τμ περίπου, να είναι σε άριστη κατάσταση, να διαθέτει πλήρεις, σύγχρονες και ασφαλείς ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (κεντρική θέρμανση, ψύξη, δίκτυο ψυχρού και ζεστού νερού, δίκτυο αποχέτευσης, ηλεκτρική εγκ/ση, τηλεφωνικό δίκτυο δομημένης καλωδίωσης, δίκτυο TV, κλπ) και να είναι συνδεδεμένο με τα δίκτυα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Το κτίριο θα πρέπει να καλύπτει τις προδιαγραφές που ορίζονται στην Απόφαση αρ. πρωτ. Γ.Π./οικ. 107931/22- 11-2013 του Υπουργείου Υγείας. Το κτίριο θα πρέπει να διαθέτει περιβάλλοντα χώρο (αυλή) ή μεγάλους σκιερούς εξώστες - ημιυπαίθριους χώρους, με στηθαία ύψους > 1,10 μ . Η εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων του κτιρίου να είναι κατάλληλη για διαμονή 15 ατόμων και συγκεκριμένα θα πρέπει να διαθέτει :
  • Οκτώ (8) υπνοδωμάτια (συνολικά 115 τμ περίπου) και συγκεκριμένα επτά (7) δίκλινα και ένα (1) μονόκλινο, τα οποία θα διαθέτουν ιματιοθήκες. Τα τρίκλινα δωμάτια θα πρέπει να αποφεύγονται. Από τα υπνοδωμάτια ένα (1) μονόκλινο και ένα (1) δίκλινο (σε γειτνίαση μεταξύ τους) και ο πλησίον αυτών χώρος υγιεινής (λουτρό) θα πρέπει vα έχουν κατάλληλες διαστάσεις και εξοπλισμό για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων.
  • Τέσσερα (4) λουτρά θεραπευόμενων σε θέσεις πλησίον των υπνοδωματίων (συνολικά 16 τμ περίπου) . Από τα λουτρά αυτά το ένα θα είναι κατάλληλο για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων, όπως ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο.
  • Ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας (35 τμ περίπου). Στο χώρο αυτό θα υπάρχει ένα WC για τους θεραπευόμενους.
  • Μια κουζίνα (σε συνέχεια με τον ενιαίο χώρο καθιστικού - τραπεζαρίας), που να καλύπτειτις ανάγκες προετοιμασίας φαγητού για 15 άτομα (13 τμ περίπου). Σε κτίρια με περισσότερους του ενός ορόφους, είναι επιθυμητή η ύπαρξη μικρής κουζίνας σε κάθε όροφο.
  • Δύο (2) χώρους για γραφεία προσωπικού (συνολικά 20 -25 τμ).
  • Ένα (1) χώρο (18 τμ περίπου) για γραφείο και συνεδριάσεις.
  • Ένα (1) WC προσωπικού και μια μικρή κουζίνα προσωπικού.
  • Χώρο εισόδου - υποδοχής - αναμονής επισκεπτών (12 τμ περίπου). Πλησίον του χώρου να υπάρχει WC επισκεπτών κατάλληλο για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων. Η εξώθυρα εισόδου στο κτίριο να παρέχει επαρκή ασφάλεια και να διαθέτει θυροτηλέφωνο ή θυροτηλεόραση (απαραίτητα όταν η εξώθυρα δεν διαθέτει υαλοστάσιο).
  • Χώρο για πλυντήρια, στεγνωτήριο και σιδερωτήριο (13 τμ περίπου).
  • Χώρο αποθήκης (10 τμ περίπου).
  • Χώρο λινοθήκης και ειδών καθαριότητας (10 τμ περίπου).
γ) Να διαθέτει ανελκυστήρα, εφόσον το κτίριο εκτείνεται και σε άλλους πέραν του ισογείου υπέργειους ορόφους, ο οποίος να έχει κατάλληλες διαστάσεις και προσβασιμότητα, για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων. Ο ανελκυστήρας πρέπει να λειτουργεί νόμιμα και να είναι πιστοποιημένος.
δ) Να διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη παθητικής και ενεργητικής (για όσους χώρους απαιτείται) πυροπροστασίας και ισχύον πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εφόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απαιτείται. Εφόσον απαιτηθούν αναδιαρρυθμίσεις - τροποποιήσεις του κτηρίου, για την προσαρμογή του προσφερόμενου ακινήτου στις απαιτήσεις και ανάγκες του Νοσοκομείου, θα εκπονηθεί με μέριμνα και δαπάνες του εκμισθωτή και εγκριθεί από τις αρμόδιες Αρχές, νέα μελέτη παθητικής και ενεργητικής (για όσους χώρους απαιτείται) πυροπροστασίας, η εφαρμογή της οποίας αποτελεί υποχρέωση του εκμισθωτή.
ε) Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι επιθυμητό να έχει αποδεδειγμένα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Ε.Κ.Ω.Σ. ή του Ε.Κ.Ω.Σ. (Ελληνικός Κανονισμός Οπλισμένου Σκυροδέματος) 2000 και τις διατάξεις του Ν.Ε.Α.Κ. ή του Ε.Α.Κ. (ΕλληνικόςΑντισεισμικός Κανονισμός) 2000. Επίσης γίνονται αποδεκτά και κτίρια που ο φέρων οργανισμός τους έχει αποδεδειγμένα κατασκευαστεί στη περίοδο 1985 - 1995, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Οπλισμένου Σκυροδέματος του 1955 και τις βελτιωμένες διατάξεις του Αντισεισμικού Κανονισμού του 1959, όπως τροποποιήθηκαν - συμπληρώθηκαν με τα πρόσθετα άρθρα το 1984. Στις περιπτώσεις παλαιότερων κτιρίων, που δεν έχουν εφαρμοστεί οι προαναφερόμενοι κανονισμοί είναι αναγκαίο να έχει διενεργηθεί προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας των κτιρίων, από τον οποίο να προκύπτει και να βεβαιώνεται η στατική τους επάρκειά και η ασφάλειά τους έναντι σεισμού, με πρόσφατη δήλωση δύο διπλ. Μηχανικών (ο ένας υποχρεωτικά Πολ. Μηχανικός).
Στ) Να έχει εκδοθεί και να κατατεθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α.) του κτιρίου, από το οποίο να προκύπτει ότι το κτίριο ανήκει σε κατηγορία ανώτερη της Δ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κ.ΕΝ.Α.Κ.. Κτίρια που ανήκουν στην κατηγορία Δ ή κατώτερη, μπορούν να γίνουν αποδεκτά, εφόσον ο ιδιοκτήτης τους δεσμεύεται, για την ενεργειακή τους αναβάθμιση σε κατηγορία ανώτερη της Δ. Το τελικό Π.Ε.Α. θα κατατεθεί από τον εκμισθωτή στο Νοσοκομείο, πριν την παραλαβή του κτιρίου και πρέπει να αποδεικνύει ότι αυτό ανήκει σε κατηγορία ανώτερη της Δ.
ζ) Να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα και η κυκλοφορία στο κτίριο ατόμων με αναπηρία/εμποδιζόμενων ατόμων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
η) Να έχει ανεγερθεί νόμιμα . Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την προσφορά τους, αντίγραφο της σχετικής οικοδομικής άδειας, αντίγραφα των εγκεκριμένων από την Πολεοδομία αρχιτεκτονικών σχεδίων και του τοπογραφικού διαγράμματος του ακινήτου και φωτογραφίες των όψεών του. Εφόσον απαιτείται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.Ο.Κ., έκδοση νέας άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, σε περίπτωση αλλαγής χρήσεων του κτιρίου ή εκτέλεσης εργασιών διαρρυθμίσεων, βελτιώσεων ή επισκευών, αυτή θα εκδοθεί με μέριμνα και δαπάνες αποκλειστικά του εκμισθωτή. Επίσης να διαθέτει δομημένη καλωδίωση στους χώρους των γραφείων για τηλεφωνία και DATA.
θ) Το κτίριο που πρόκειται να μισθωθεί είναι επιθυμητό :
• Να διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και δίκτυο διανομής αυτού σε όλους τους χώρους υγιεινής και τις κουζίνες.
• Η ψύξη των χώρων του κτιρίου να παρέχεται με μηχανήματα ενεργειακής κλάσης Α.
• Να είναι συνδεδεμένο με δίκτυο φυσικού αερίου.
• Να προβλεφθεί τηλεφωνική παροχή σε κοινόχρηστο χώρο για την περίπτωση εγκατάστασης καρτοτηλεφώνων

Περισσότερα ...........  Ε Δ Ω 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια