Με οδηγό το σκοτάδι ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου

 


 Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στην πυρασφάλεια του  Δήμου Φυλής έδωσαν την μάχη με τις φλόγες με πρωταρχικό στόχο να μην απειλήσει η φωτιά το στρατόπεδο της ΜΑΚ αλλά και την κατοικημένη περιοχή της Ζωφριάς. 


  Η ένταση του ανέμου  είχε σαν αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε μεγάλο μέτωπο και να ξεφύγει προς το Ποικίλο Όρος με κατεύθυνση προς την Πετρούπολη.




  Με το έπεσε το σκοτάδι κόπασε η ένταση των ανέμων  αλλά και  της φωτιάς, εκτιμήθηκε η κατάσταση ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Δήμου Φυλής να επιχειρήσουν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ποικίλο Όρος. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα που οι συνθήκες  ήταν  ιδανικές για την πλήρη κατάσβεση των μικροεστιών που έκαιγαν στο Ποικίλο Όρος. 



  Με οδηγό το σκοτάδι που έδειχνε ξεκάθαρα τα "καντηλάκια" που σιγόκαιγαν στο βουνό ξεκίνησε η νυχτερινή επιχείρηση του δήμου με συντονιστή το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, που βρέθηκε εκεί από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς. 
 

 Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης ανέβηκε στο Ποικίλο Όρος μαζί με τέσσερις υδροφόρες, ένα σκαφτικό μηχάνημα, τρία από τα μικρά πυροσβεστικά και εργαζομένους της πυρασφάλειας. 



 Η επιχείρηση εξελίχθηκε  πάνω από το λατομείο του Μουσαμά που ήταν και οι επίφοβες εστίες για αναζωπύρωση της φωτιάς. 



  Στις δύο τα ξημερώματα όλες οι εμφανείς μικροεστίες είχαν σβήσει κάτι που σήμαινε  τη λήξη της όλης επιχείρησης και την αποχώρηση από τα σημεία της επέμβασης. Για παν ενδεχόμενο και με την ελπίδα να μη δυναμώσουν οι άνεμοι, στο βουνό παρέμεινε μια μικρή ομάδα μαζί με το όχημα της πυροσβεστικής για να επιτηρούν ώστε να επέμβει άμεσα όπου και αν χρειαστεί.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια