Μιχάλης Οικονομάκης : Σε 24ώρη ετοιμότητα ο Δήμος Φυλής

 



  Με όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες και το επίπεδο επικινδυνότητας πυρκαγιάς να ανεβαίνει στο επίπεδο 4, ο Δήμος Φυλής  έχει πάρει δραστικά μέτρα πρόληψης. Σημαντικό παράγοντα αυτών των αποφάσεων είχε η εκδήλωση των τεραστίων πυρκαγιές που υπήρχαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας  έφερε τη διασπορά και την κόπωση στις πυροσβεστικές δυνάμεις. 



  Πριν από λίγες μέρες με αποφάσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού αποφασίστηκε η επιπλέον ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών μέσων. Τα 5 πυροσβεστικά οχήματα τύπου pick up εφοδιασμένα με πυροσβεστικό υγρό, οι 2 σαραντάτονες υδροφόρες και τα 2 JCB έρχονται να προστεθούν στις 6 υδροφόρες που διαθέτει ο δήμος και στις 4 υδροφόρες που έχουν παραχωρηθεί από την Περιφέρεια  Αττικής. Καθώς επίσης έχουν γίνει οι εργασίες που χρειάζονται ώστε οι 13 δεξαμενές ανεφοδιασμού ελικοπτέρων που διαθέτει ο Δήμος Φυλής να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. 



  Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των 90 εργαζομένων του Δήμου Φυλής που έχουν επωμιστεί τη θωράκιση της πόλης. Σε 24ωρη ετοιμότητα ο Δήμος Φυλής και με ιδιαίτερο βάρος να  έχει δοθεί στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ζωφριάς, Πανοράματος και Γεννηματά μιας και γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Παράλληλα εκτεταμένες περιπολίες σε συγκεκριμένους τομείς εκτελεί η Δημοτική Αστυνομία ενώ σταθμευμένα σε καίρια σημεία και σε πλήρη ετοιμότητα είναι όλος ο στόλος του Δήμου Φυλής.




 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 4. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες και εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.






 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια