Έντονες αντιδράσεις για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό



 Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος  με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή του Σχιστού σε βασικό αποδέκτη των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής -μαζί με τις εγκαταστάσεις της Φυλής- και επιτρέπει την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλες τις ζώνες προστασίας του Ορους Αιγάλεω.

Σε ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας τονίζει ότι «εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού η κυβέρνηση επιλέγει μία ακόμη φορά να νομοθετήσει σε βάρος της πόλης» και λέει όχι στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Σχιστό, στην καύση απορριμμάτων, στον νέο ΣΜΑ στο Σχιστό, στις ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων.

Με βάση την απόφαση αυτή ο δήμος προχώρησε σε αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς «που καθιστούν την πόλη τους την πίσω αυλή της Αττικής».

«Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμοδίους ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι γειτονιές της Β’ Πειραιά που κατοικούνται από ανθρώπους περήφανους, αγωνιστές της ζωής που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια», τονίζει η δημοτική αρχή και κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται «να συναινέσουμε στο προτετελεσμένο περιβαλλοντικό έγκλημα που ενορχηστρώνεται. 

Έντονα αντέδρασε και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την καταστροφή του Ορους Αιγάλεω» και τονίζει ότι με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση, επιχειρεί νέα υποβάθμιση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης των κατοίκων του Περάματος και της Β’ Πειραιά», δήλωσε

Σφοδρή αντίδραση Ραγκούση

Με δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής της Β΄ Πειραιά,  εξαπέλυσε δριμύτατα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για μία τροπολογία που έρχεται να ολοκληρώσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της περιοχής και να τη μετατρέψει σε μία «νέα Φυλή», με άμεσο συνεργό τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής» αναφέρει και προσθέτει:

«Δεν είναι μόνο η ήδη υπάρχουσα Μονάδα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εξυπηρετεί 20 Δήμους της Αττικής, είναι και η καταπάτηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής προστασίας που έρχεται αθροιστικά να μετατρέψει τη δασική έκταση του όρους Αιγάλεω σε εφιάλτη για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού κι όλων των γειτονικών Δήμων πέριξ του όρους Αιγάλεω.

Δε θα δεχτούμε να μετατραπεί η Β´Πειραιά σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής.

Ο λόγος πλέον περνάει στους πολίτες οι οποίοι και θα καταδικάσουν αυστηρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Πηγή: aftodioikisi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια