Μιχάλης Οικονομάκης: Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ενίσχυση της ανακύκλωσης στο Δήμο Φυλής

 


  Το πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» ήρθε στο Δήμο Φυλής που υλοποιείται μέσω κινητών μονάδων και στηρίζεται στην επιβράβευση των πολιτών. Μέσω του προγράμματος  δίνεται η ευκαιρία στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Φυλής αφενός να ανακυκλώσουν και αφετέρου να έχουν οφέλη από την προσπάθειά τους. Ο Δήμος Φυλής υποδέχθηκε για πρώτη φορά, την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021,το Κινητό Πράσινο Σημείο.



 Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης θα περιοδεύει σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Δήμο μας σταθμεύοντας σε διάφορες συνοικίες του Δήμου, σε τρία διαφορετικά σημεία την ημέρα, για την καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των κατοίκων. 



 Το Κινητό Πράσινο Σημείο υποδέχτηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Οικονομάκης εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα στο Δήμο μας. «Στηρίζουμε κάθε πρόγραμμα, εργαλείο, δράση και προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης», υπογράμμισε ο Μιχάλης Οικονομάκης καλώντας τους δημότες να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα, αφενός συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου να κερδίσουν από τα οφέλη του. 





Οι δημότες μπορούν να δίνουν προς ανακύκλωση: 
  • χαρτί/χαρτόνι
  • πλαστικά  
  • μεταλλικά αντικείμενα 
  • αλουμίνιο 
  • γυαλί
  • ηλεκτρονικό/ηλεκτρικό εξοπλισμό
  • βρώσιμα έλαια και λίπη
  • ρούχα/υφάσματα
 Τα προς ανακύκλωση υλικά ζυγίζονται επί τόπου και ανάλογα την ποσότητα και το βάρος υπολογίζονται πόντοι που καταχωρούνται στην κάρτα μέλους. Οι δημότες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις λαμβάνοντας εκπτώσεις και προσφορές.



Οι πολίτες μπορούν να γίνουν μέλη επί τόπου στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω τις ιστοσελίδας www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY, απ’ όπου μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις περιοχές που θα βρίσκονται τα Κινητά Πράσινα Σημεία, τις ώρες λειτουργίας τους, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, τους πόντους που διαθέτουν κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια