Παλαιστική ομάδα - "φαινόμενο" ο Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου

 


Από επιτυχία σε επιτυχία, εντός και εκτός συνόρων, η παλαιστική ομάδα - "φαινόμενο" του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, είναι η ομάδα που κατόρθωσε σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, να βρίσκεται στο προσκήνιο των αθλητικών εξελίξεων με σημαντικές διακρίσεις των αθλητών της και να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων, που καταγράφουν σε εγκωμιαστικά άρθρα την εκπληκτική πορεία των... "θηρίων του Διονύση Κατηφόρη".



Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης Παίδων της Ρουμανίας από τον Γιώργο Συρόπουλο, στα μέσα Μαϊου, διαδέχθηκε λίγες μέρες αργότερα η σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση της 5ης θέσης από τον Μάνο Νικολαϊδη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων στη Βουλγαρία, αλλά και η συλλογική προσπάθεια των ταλαντούχων παλαιστών που θριάμβευσαν αποσπώντας 6 συνολικά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων 2021, στο στυλ της ελληνορωμαϊκής, που έστεψαν τον Ζεφυριώτικο αθλητικό σύλλογο 2ο Πρωταθλητή Ελλάδος στους Παίδες, είναι οι πρόσφατες επιτυχίες που αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η ομάδα Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.



Συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων που έγινε το περασμένο Σάββατο (26/06) στα Κάτω Πορόια Σερρών, οι διακριθέντες αθλητές του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Γιώργος Συρόπουλος (1ος), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (2ος), Παναγιώτης Αθανασιάδης (2ος), Μάνος Νικολαϊδης (3ος), Θοδωρής Αθανασιάδης (3ος) και Γιώργος Μικρόπουλος (3ος), διεκδίκησαν τους τίτλους της χρονιάς και ταυτόχρονα την είσοδό τους στην προεθνική ομάδα, ενώ συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη βαθμολογία (60β.) κατάφεραν να φέρουν το Κύπελλο του 2ου Πρωταθλητή Ελλάδος Συλλόγου στην πόλη του Ζεφυρίου.




Το γεγονός μάλιστα που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, στην ύψιστη εθνική διοργάνωση, είναι ότι με αποστολή 6 παλαιστών, που πήραν όλοι μετάλλια, "εκτόπισε" στην 3η θέση του βάθρου την παλαιστική ομάδα του ΠΑΟΚ με σημαντική διαφορά 22 βαθμών, ενώ απείχε μόλις 8 βαθμούς από τον Πρωταθλητή "Αρχέλαο Κατερίνης", σύλλογοι που συμμετείχαν με τους διπλάσιους σχεδόν αθλητές!



Το "καμάρι του Ζεφυρίου", την παλαιστική ομάδα του Διονύση Κατηφόρη και του στενού του συνεργάτη Χρήστου Αθανασιάδη, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία της διοίκησης του αθλητικού συλλόγου, στο προπονητήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου "Σπάρτακος", προκειμένου να συγχαρούν τους αθλητές και τους προπονητές τους για τις πρόσφατες σπουδαίες κατακτήσεις τους.



"Το Ζεφύρι θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά"...

Απονέμοντας τα εύσημα στους ταλαντούχους αθλητές και τους προπονητές τους, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου κ. Σωκράτης Σταυρόπουλος τους παρότρυνε να συνεχίσουν την υπερπροσπάθεια που κάνουν, παραμένοντας ταπεινοί και σκληροί εργάτες, ώστε να πραγματώσουν τους νέους υψηλούς στόχους τους. Επισημαίνοντας, δε πόσο σημαντικές είναι οι επιτυχίες που σημείωσαν σε περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας, δεν παρέλειψε να υποκλιθεί στην αξιέπαινη στήριξη των προπονητών, που στερούν μεροκάματα από τις οικογένειές τους προκειμένου να βρίσκονται στο πλευρό των αθλητών τους, αλλά και των γονιών που εμπιστεύονται την αθλητική εξέλιξη των παιδιών τους στον ιστορικό αθλητικό Σύλλογο του Ζεφυρίου, που συνεχίζει να γράφει ιστορία με "χρυσά" γράμματα στον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαίροντας όλους τους συντελεστές αυτών των επιτυχιών, ο κ. Σταυρόπουλος κατέληξε με την πεποίθηση ότι "με δουλειά και υπομονή, το Ζεφύρι μας θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά"!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια