Συμπόρευση Χρήστου Παππού - Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη σε καινοτόμες δράσεις

 



    Μπορεί ο Δήμος Φυλής να είναι η τελευταία επιλογή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη που από τη δική μας περιοχή ξεκίνησε την εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.  Μία επιλογή που σίγουρα τη δικαίωσε, μιας και στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού βρέθηκε ο κοινός δρόμος για νέες πρωτοποριακές δράσεις του δικτύου SDG 17 Greece.  



  Ο ενθουσιασμός της Μαρίνας Σταυράκης-Πατούλη ήταν έκδηλος όταν ενημερωνόταν από τα χείλη του Χρήστου Παππού για την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του Δήμου Φυλής. Συμφώνησαν δε σε νέα συνάντηση που σαν σκοπό θα έχει να δει ιδίοις όμμασι τα μονοπάτια, τα μοναστήρια, τις μοναδικής αρχιτεκτονικής  εκκλησίες, τις ομορφιές της Πάρνηθας και τα ιστορικά μνημεία συμβάλλοντας στην προώθηση του Δήμου Φυλής εκτός των τειχών. 




  Με την ευκαιρία της προσφοράς υγείας προς τον Δήμο Φυλής, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, δήλωσε: 

 «Συνεχίζουμε και μέσα από τους Δήμους την εκστρατεία του Δικτύου μας για τη στήριξη της Γυναίκας. Ως Πρόεδρος, σήμερα είχα τη χαρά να προσφέρω πλήρη πακέτα διαγνωστικού ελέγχου δωρεάν σε 87 γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Φυλής, έναν Δήμο ενεργό μέλος του Δικτύου που τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην κατεύθυνση της ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής προστασίας της γυναίκας. Η προσφορά σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της υποστήριξής μας αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αλλά και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, μέσα από τις πολιτικές πρόνοιας που εφαρμόζουν, αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους. Ως Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετούμε πολιτικές για την προαγωγή της θέσης της Γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας, όπως αυτές ενσωματώνονται και στις στοχεύσεις της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των Δήμων μελών μας σε αυτή την κατεύθυνση. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, και ενεργοποιούμαστε μέσω των Δήμων μελών για την προστασία της Γυναίκας και την αφύπνισή της ώστε να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια