Ένα βήμα πιο κοντά η Φοιτητούπολη στο Πάρκο Πόλης

 


     Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και με όλες του τις δυνάμεις παλεύει για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Φυλής  Σταμάτη  Πουλή παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας.  Μετά και τη σημερινή τους  συνάντηση, Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021,   με τον  Υφυπουργό Παιδείας  Άγγελο Συρίγο, τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης  Αποστόλη Δημητρόπουλο καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  Παναγιώτη Καλδή, η δημιουργία της Φοιτητούπολης στο Πάρκο Πόλης  βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της πορείας δημιουργίας Φοιτητούπολης, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εκφράζει την ένθερμη υποστήριξή της στο έργο αυτό, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες φοιτητικής στέγασης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
 Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και προήλθε μέσω της διαδικασίας συγχώνευσης του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Το 2019 εντάχθηκε στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Οι χώροι του Πανεπιστημίου αναπτύσσονται σε τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις (δύο στο Αιγάλεω, στο Άλσος και στον Αρχαίο Ελαιώνα,  μία στην Αθήνα και την προσφάτως τέταρτη πανεπιστημιούπολη στο Μοσχάτο). Έχει εγγεγραμμένους φοιτητές περίπου 55.700 προπτυχιακούς, 5.500 μεταπτυχιακούς και 460 υποψήφιους διδάκτορες στις 6 Σχολές με τα 27 Τμήματα που διαθέτει. 
 Ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης Παναγιώτης Καλδής μαζί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής βάζουν τις βάσεις ώστε  να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς ως ένα πρώτης επιλογής, ισχυρό, σύγχρονο, προοδευτικό πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα. "Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μας ενώνει και είναι η απόδειξη ότι προχωράμε πιο δυναμικά όταν βαδίζουμε συλλογικά" αναφέρει στο βίντεο, για τα 3 χρόνια δημιουργίας του, ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής και  από ότι φαίνεται το κάνει πράξη για να προσφέρει υψηλές ακαδημαϊκές προδιαγραφές στους φοιτητές του. Ενώ δεν παρέλειψε στην σημερινή τους συνάντηση να  ευχαριστήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την αμέριστη στήριξη στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για όλες τις ενέργειές του και την οραματική του έμπνευση.

  Το Δελτίο τύπου για Συνάντηση  του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης με τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ και τον Δήμαρχο Φυλής μπορείτε να το διαβάστε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια