«Θερμή» υποδοχή στον Πέτσα επιφύλαξαν οι επαγγελματίες της Πάτρας




 «Θερμή» ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν επαγγελματίες της Πάτρας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο έστειλε η κυβέρνηση στην πόλη για να.... σβήσει τις φωτιές που άναψαν μετά την ξαφνική απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα από τα πρόσωπα που χρεώνονται την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, έγινε δεκτός με γιουχαϊσματα, αποδοκιμασίες και συνθήματα τόσο κατά την άφιξή του στο δημαρχιακό Μέγαρο Πάτρας όσο και κατά την αποχώρησή του.

Μάλιστα, σε βίντεο από τοπικά μέσα καταγράφεται ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας να αντιδρά με τρόπο ειρωνικό στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του. Κατά τη έξοδό του από τη συνάντηση με τον Κ. Πελετίδη ο αναπληρωτής υπουργός καταγράφεται να χαιρετά και να κάνει το σήμα της νίκης προς τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν.

Βασική κραυγή το «ανοίξτε μας ρε», καθώς ξεχειλίζει η οργή στον εμπορικό κόσμο της πόλης για την ανατροπή, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας έχει ανακοινώσει ότι αύριο, Δευτέρα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν θα εξυπηρετούν πελάτες, ούτε θα έχουν προσωπικό. 

Παράλληλα, θα αναρτήσουν αφίσα-κηδειόχαρτο με τη φράση «είμαστε ζωντανοί – νεκροί» ενώ θα τοποθετήσουν μαύρες σημαίες.

Και παρατήρηση για τον... συνωστισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, δεν δίστασε να κουνήσει το δάχτυλο στους επαγγελματίες που καταστρέφονται εδώ και μήνες, κάνοντας παρατήρηση για τον… συνωστισμό έξω από το δημαρχείο.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, παρά την κόπωσή τους, τις συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει συνωστισμός. Για δε τους ανθρώπους που διεκδικούν, το διεκδικητικό πλαίσιο είναι πολύ ευρύ, ένας τρόπος διεκδίκησης είναι οι συγκεντρώσεις, και τους παρακαλώ να δουν για τις επόμενες δυο - τρεις εβδομάδες, μέχρι το Πάσχα, το διεκδικητικό πλαίσιο να προωθείται με άλλους τρόπους και να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις που μπορεί να είναι αιτία διασποράς» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν φύγει από το κτίριο και χαιρετίσει ειρωνικά τους συγκεντρωμένους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια