Ο ΧΥΤΑ Φυλής φεύγει τα εργοστάσια έρχονται;;;



  Πολύ συζήτηση γίνεται για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής, υπέρ  της οποίας γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  απορούμε όμως πόσοι διάβασαν και τις 90 σελίδες που αποτελούν την μελέτη.
   Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έπρεπε να έχει γεμίσει και χωρίς αμφιβολία θα είχε κορεστεί, αν η Ρένα Δούρου φρόντιζε να είχε δρομολογήσει το κλείσιμο του, αντί τα πανωσηκώματα που έκανε . Είδαμε  τον Αύγουστο του 2019 αρχικά την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και το ΥΠΕΝ τον Μάιο του 2020 να του  δίνουν "φιλί ζωής", 26 και 5 μηνών αντίστοιχα. Αυτά είναι που εξετάζει η ΜΠΕ της ΟΕΔΑ, ενώ πουθενά δεν αναφέρει για νέο εργοστάσιο ή επέκταση, αντίθετα μιλάει για το "Πατούλειο Τείχος" που θα κατασκευαστεί για να συγκρατεί τα απορρίμματα από το "φιλί ζωής" της Ρένας Δούρου και μια μη μόνιμη εγκατάσταση στο σημείο του έκτακτου κυττάρου του ΥΠΕΝ στο πλαίσιο της αποκατάστασης της χωματερής .  Η ΜΠΕ συμπεριλαμβάνει επίσης και τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς που θα κατασκευαστούν.

    
Για να ξεκινήσουν όλα όμως αυτά θα πρέπει πρωτίστως να τεκμηριωθεί ότι μπορεί να γίνει η εναπόθεση των απορριμμάτων στα κύτταρα Κ1,Κ2 και Κ3 καταρχάς και κατά δεύτερον θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της Επιδημιολογικής Έρευνας.



Επίσης, με άλλη απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ έχουμε τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), σε κατάλληλους χώρους εντός της Αττικής, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή τη δραστηριότητα.

Από την άλλη να μην ξεχνάμε και την Πατούλεια λογική που θέλει να συνενώσει τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) του Κεντρικού Τομέα, που αναφέρει ο εν ισχύ ΠΕΣΔΑ, και να τις φέρει στη Φυλή. 

Ακολουθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΜΠΕ της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής:


Αποφ. 49 ΜΠΕ ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής by Παράπονο Φυλής on Scribd

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια