Ο Χρήστος Παππούς διεκδικεί έργο πνοής για το Δήμο Φυλής

  

  Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς  είχε συνάντηση την Τετάρτη 17 Μαρτίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Παναγιώτη Καλδή,  για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών στο Πάρκο Πόλης Άνω Λιοσίων, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
  Ήδη από το 2018 ο Δήμος Φυλής και ο Χρήστος Παππούς στήριξαν την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τον Ιανουάριο 2018 κατά την ίδρυση του Πανεπιστημίου,  είχε αναφερθεί στην παραχώρηση εκτάσεων που θα συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
  

  

  Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε ότι, παράλληλα με τη φοιτητική στέγη, έθεσε στο τραπέζι τη δημιουργία εγκαταστάσεων του Δήμου, ώστε να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το δρόμο για τη συζήτηση άνοιξε η πετυχημένη συνεργασία του Δήμου με το ΠΑΔΑ. “Στηρίξαμε, ως Δήμος, από την πρώτη στιγμή, την ίδρυση του Πανεπιστημίου και συνεργαζόμαστε για τη λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με σκοπό να το αξιοποιήσουμε ως μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Πρύτανη και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.  

Ποιο είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής:

Οι χώροι του Πανεπιστημίου αναπτύσσονται σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις (δύο στο Αιγάλεω, στο Άλσος και στον Αρχαίο Ελαιώνα, και μία στην Αθήνα). Το πανεπιστήμιο είναι το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας σε αριθμό φοιτητών σε αυτό φοιτούν περίπου 55.700 και φιλοξενείται σε τρεις Πανεπιστημιουπόλεις εντός της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη ολοκλήρωσης βρίσκεται και τέταρτη πανεπιστημιούπολη στο Μοσχάτο. Το ίδρυμα επίσης διαθέτει παραρτήματα όπως το κέντρο βρεφών "Η ΜΗΤΕΡΑ" στο Ίλιον, όπου στεγάζεται το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν διαθέτει ιδιόκτητες εστίες που θα παρείχαν την δυνατότητα εξασφάλισης δωρεάν στέγασης. Έχουν όμως την δυνατότητα να αιτηθούν την παροχή δωρεάν στέγασης τόσο στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου του ΕΜΠ, υπό τους όρους και τις προϋποθέτεις που αυτό κάθε φορά θέτει όσο και στο στην φοιτητική Εστία του Πανεπιστήμιο Αθηνών, εφόσον φοιτούν αδέλφια τους, τα οποία ήδη διαμένουν στην εστία του ΕΚΠΑ. 

  Παρόμοια έργα ΣΔΙΤ για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών από τρία άλλα Πανεπιστήμια:

 Η κατασκευή φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 με το πρώτο έργο προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ  που αφορούσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την δημιουργία  2000 και 1000 κλινών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αντίστοιχα. Για να ακολουθήσει το
Πανεπιστήμιο Θράκης όπου στην Αλεξανδρούπολη κατασκευάζονται τέσσερα κτήρια φοιτητικών εστιών που θα φιλοξενούν 350 άτομα, ένας χώρος σίτισης φοιτητών καθώς και πανεπιστημιακές κατοικίες. Στην Κομοτηνή προβλέπονται δύο κτήρια φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 350 ατόμων, ένας χώρος σίτισης, πανεπιστημιακές κατοικίες, καθώς και  κτήριο βιβλιοθήκης και χώρου εκδηλώσεων. Τέλος, στην Ξάνθη θα κατασκευαστεί ένα ερευνητικό κέντρο επιφάνειας 10.000 τμ. συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατομμυρίων ευρώ. Το τρίτο έργο  αφορούσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προϋπολογισμού 116 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο Βόλο και στη Λαμία. Συγκεκριμένα, αφορά την αξιοποίηση του βιομηχανικού ακινήτου της βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία Βόλου για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και εκπαιδευτικών υποδομών στη Λαμία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια