Ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα στο Δήμο Φυλής μετά τον ιστορικό χιονιά. (βίντεο)

  

  Ολόκληρη η Αττική έζησε έναν ιστορικό χιονιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα  και όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε η περιοχή μας να αποτελεί εξαίρεση. 
  Η χτεσινή μέρα ήταν μέρα χαράς και διασκέδασης στο λευκό τοπίο, όπως φάνηκε στα social media των περισσοτέρων, μιας και οι δρόμοι σε όλη την Αττική ήταν απροσπέλαστοι και προτίμησαν οι κάτοικοι να μείνουν στο σπίτι απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό τοπίο.. 
  Η σημερινή μέρα όμως είναι διαφορετική μιας και ο κόσμος χρειάζεται να βγει από το σπίτι, είτε για δουλειές, είτε για προμήθειες, οπότε θα έπρεπε οι δρόμοι να είναι  προσπελάσιμοι. 
  Για αυτό φρόντισε η δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής που από τις πρώτες βραδινές ώρες χτες ξεκίνησε την επιχείρηση εκχιονισμού ολόκληρης της πόλης.  Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης Μαρίνος Σαρλάς που συναντήσαμε τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια του live streaming που έκανε το Παράπονο Φυλής, μας ανέφεραν τοn σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. Πρωταρχικός στόχος κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρικών συνθηκών ήταν να  εξασφαλίσουν ότι οι κεντρικές αρτηρίες θα ήταν και θα παρέμεναν ανοιχτές για να μπορούν να μετακινηθούν ασθενείς και να μπορούν να ανταποκριθούν σε κλήσεις βοήθειας των συμπολιτών μας. Επίσης να έχουν πρόσβαση συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της COSMOTE  για την αποκατάσταση πιθανών βλαβών που θα προκύπτανε. Ο σχεδιασμός προέβλεπε μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα να ξεκινήσει ο εκχιονισμός και στους δευτερεύοντες δρόμους. Η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ώστε να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια οι πολίτες που θα χρειαζόταν να βγουν από το σπίτι. Στη συνέχεια από τις πρώτες ώρες σήμερα το πρωί σειρά θα έχουν και οι μικρότεροι δρόμοι, ενώ συνεργεία του δήμου θα καθαρίσουν και θα ρίξουν αλάτι σε σημεία συγκέντρωσης κοινού (στάσεις, προαστιακό, τράπεζες, σούπερ μάρκετ κλπ)  ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί και αυτή η επιχείρηση εκχιονισμού, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν. 
   Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το σύνολο της Δημοτικής του Ομάδας και οι εργαζόμενοι με το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου ρίχτηκαν στον αγώνα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που θα υπήρχαν. Ας μην ξεχνάμε πως στα αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα του 2004 και του 2008 χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να βρει η πόλη τους ρυθμούς της, ενώ από ό,τι φαίνεται σήμερα χρειάστηκαν μόνο κάποιες ώρες μετά τον τερματισμό των φαινομένων.
Ακολουθούν το πρωινό οδοιπορικό στη διαδρομή Πανόραμα-Συντριβάνι μέσω Φυλής και Συντριβάνι-Παναγία Κανάλα μέσω Αιγαίου Πελάγους και Πηνειού:

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια