Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που προβλέπει την επέκταση και λειτουργία νέου ΧΥΤΑ

                                              

                                                     


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φυλής καλεί όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους του Δήμου, της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου, σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφόρος Συγγρού 15-17) ενάντια στο έγκλημα που συνεχίζεται στην περιοχή μας με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που προβλέπει την επέκταση και λειτουργία νέου ΧΥΤΑ στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής.

Τη στιγμή που στη Δυτική Αττική δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ίδια στιγμή που Κέντρα Υγείας υποστελεχώνονται, που το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας μετατρέπεται σε νοσοκομείο “μιας νόσου”, που οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής νιώθουν ανοχύρωτοι απέναντι σε φυσικά φαινόμενα αλλά και στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος, κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτικές αρχές θέλουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, φέρνοντας ακόμα και χωροθέτηση εργοστασίου καύσης αποβλήτων.

Τόσα χρόνια ο λαός της Δυτικής Αττικής ακούει από περιφερειακές και δημοτικές αρχές το ίδιο ψέμα, ότι “ο ΧΥΤΑ κλείνει” κι αυτό που βλέπει είναι το ακριβώς αντίθετο. Βλέπει τον ΧΥΤΑ να συνεχίζει να λειτουργεί, να μεγαλώνει ο όγκος των απορριμμάτων του, να επεκτείνεται με νέα κύταρα και πανωσηκώματα. Όλα αυτά με κεντρική συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Πατούλη-Δούρου, με στόχο την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που “βλέπουν” τα απορρίμματα ως χρυσοφόρα μπίζνα.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε!!! Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να πεθαίνουμε από τον καρκίνο της χωματερής. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο υπάρχων ΧΥΤΑ Φυλής. Καμία σκέψη για καύση απορριμμάτων. Όλοι την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 4 μ.μ. στην κινητοποίηση έξω από τα Γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφόρος Συγγρού 15-17).


Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φυλής

22-2-2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια