Εύφημο Μνεία στον Αναγνώστου Θεόδωρο του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων (βίντεο)

 


 Πραγματοποιήθηκε φέτος η 5η πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των επιτροπών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη». Η προσομοίωση τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Παράλληλα, συμπίπτει με την επέτειο των 75 χρόνων από την Ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως.

Σκοπός της προσομοίωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ.


Στο περιθώριο της προσομοίωσης  της επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου στην κατηγορία  "Το Δικαίωμα στην Ελευθερίας Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας" την 2η Εύφημο Μνεία έλαβε ο Αναγνώστου Θεόδωρος του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.   Η διάκριση αυτή του άνοιξε το δρόμο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σουηδία την Άνοιξη του 2021.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε  η απονομή των βραβείων από τα αξιότιμα προεδρεία στους μαθητές που διακρίθηκαν. Όλοι δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι για την επιτυχία του φετινού συνεδρίου που καινοτόμησε για 5η συνεχή χρονιά διαδικτυακά! Το συνέδριο έγινε με την παρουσία της Υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφίας Ζαχαράκης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης χαιρετισμό έκανε η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη που στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή κάθε χρονιά!

  Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την ψυχή του συνεδρίου που συντόνισε όλη την τελετή λήξης, κα Παρούλα Νάσκου-Περράκη!!

 Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο με ολόκληρη την τελετή λήξης:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια