Μιχάλης Οικονομάκης : Βαριά πρόστιμα, κατασχέσεις οχημάτων, μηνύσεις και αυτόφωρες διαδικασίες στους ρυπαντές του Δήμου μας

 


   Στο Δήμο Φυλής εκτελούνται αρκετά αναπτυξιακά έργα με τους εργολάβους να χρειάζονται  χώρους προσωρινής αποθήκευσης των υλικών από τις εκσκαφές τα οποία θα χρησιμοποιηθούν άμεσα. Είχε παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα ότι οι χώροι αυτοί γέμιζαν με φερτά υλικά από επιτήδειους, που αντί να πηγαίνουν τα μπάζα τους στους ειδικούς αδειοδοτημένους χώρους της Αττικής , φαίνεται να βρήκαν εκεί την εύκολη λύση. 

  Ένα τέτοιο γεγονός  εντοπίστηκε σήμερα από τη Δημοτική Αστυνομία με φορτηγό να έχει ξεφορτώσει το φορτίο του σε δημοτικό χώρο στη Δροσούπολη που εκτελείται το έργο της κατασκευής του παιδικού σταθμού. Άμεσα έφτασε  στο σημείο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης που είχε ειδοποιηθεί από τους δημοτικούς αστυνομικούς για να εφαρμοστούν στη συνέχεια αυτά που προβλέπονται από το νόμο και να επιβληθεί στον παραβάτη το διοικητικό πρόστιμο των 3.000€ που ορίζει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Φυλής. 

  Ο παραβάτης οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς, που είχαν επίσης κληθεί,  στο Αστυνομικό Τμήμα των Άνω Λιοσίων και ενεργοποιήθηκε η αυτόφορη διαδικασία  ενώ δεσμεύτηκε το όχημα. Με αφορμή το γεγονός ότι στο σημείο φαίνεται να είχαν γίνει πολλές εναποθέσεις φερτών υλικών από άλλες περιοχές, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :  «Εδώ δεν παίζουμε. Ο Δήμος Φυλής δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ακυρώνει την υπερπροσπάθεια που γίνεται για να κρατηθεί η πόλη καθαρή. Σήμερα μέρα μεσημέρι, έγινε απροκάλυπτα, παράνομη εναπόθεση μπαζών πίσω από συγκρότημα σχολείων. Απαντούμε στους ασυνείδητους με βαριά πρόστιμα, κατασχέσεις οχημάτων, μηνύσεις  και αυτόφωρες διαδικασίες. Αυξάνουμε τις περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας και προειδοποιούμε τους επίδοξους αλλά και τους συστηματικούς ρυπαντές του Δήμου μας πως θα υποστούν τις βαριές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος αλλά και ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου μας. Δίνουμε μάχη καθημερινά και δαπανούμε χιλιάδες ευρώ για να διατηρήσουμε  το Δήμο καθαρό ώστε να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουμε  σε κανέναν να κερδοσκοπεί εις βάρος μας και  να παίζει με την υγεία μας και με την πόλη μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια