Αρχίζουν να ομαλοποιούνται τα θέματα της προσχολικής εκπαίδευσης με την εγκατάσταση των νέων σχολικών αιθουσών

 




 Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε στα τέλη Ιουλίου  παράταση στο Δήμο Φυλής για την εφαρμογή  υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης,  θα είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη σχολικών αιθουσών στα νηπιαγωγεία, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η  κατασκευή των τριών παιδικών σταθμών, ένας σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Η πολιτεία κατά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου  δεν είχε φροντίσει να λύσει όλα τα προβλήματα που θα προκύπταν και αυτό φάνηκε  σε όλους τους δήμους κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νομοσχεδίου.  

   Ωστόσο, ο Δήμος Φυλής από την πρώτη στιγμή φρόντισε να μπει στην λογική των μόνιμων λύσεων για τους μαθητές της περιοχής με την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών και την μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε νηπιαγωγεία.   Η διοίκηση του Δήμου Φυλής και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που θα υπήρχε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρόλο που δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών των νέων μαθητών, ξεκίνησε τη διαδικασία απόκτησης και τοποθέτησης σχολικών αιθουσών.  Αν και είχαμε μπει στο μήνα Αύγουστο, που όλα υπολειτουργούν, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και η Τεχνική Υπηρεσία έτρεξαν τις διαδικασίες για την διευθέτηση του θέματος.

 Εξάλλου,  ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε ότι οι πρώτες σχολικές αίθουσες για τα υπεράριθμα νηπιαγωγεία θα τοποθετούνταν προς το τέλος Οκτωβρίου, στα σημεία που από κοινού είχαν αποφασιστεί μεταξύ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  και Δήμου Φυλής. Έτσι λοιπόν την  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου άρχισε η τοποθέτηση των σχολικών αιθουσών από το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία της περιοχής που έχουν προγραμματιστεί.  Οι προκατασκευασμένες αίθουσες  πληρούν όλες τις προδιαγραφές της ΚΤΥΠ  είναι 50 τμ εκάστη, με διαχωριστικά χωρίσματα. Επίσης θα διαθέτουν παιδικά wc και ντους, σύστημα ψύξης θέρμανσης, αντικεραυνική προστασία, καθώς και αυτόματο και χειροκίνητο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια