ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ουΓΕΛ : Δεν πήραμε ουσιαστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα που παραδώσαμε

 



   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥΓΕΛ                                                           27/10/2020

Προς: Δήμαρχο Φυλής,

 Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου,

Δημ. Παρατάξεων : ΦΥΛΗ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ,

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Την Τρίτη 27/10/2020 εκπρόσωποι του Συλλόγου Καθηγητών- Συλλόγου Γονέων, του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου  και της ΕΛΜΕ Α.Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Δήμο Φυλής με τα εξής αιτήματα που παραδόθηκαν και εγγράφως:

 

·        ΚΤΙΡΙΑΚΟ

·        ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

·        ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

·        ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID 19 ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

  Για μια ακόμα φορά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Δήμαρχο,  κάτι που έχουμε αιτηθεί από τον προηγούμενο Μάϊο.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Αβράμη και τον Γ.Γ κ.Αργυρόπουλο. Δυστυχώς σε κανένα από τα αιτήματά μας δεν πήραμε ουσιαστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις.

·        ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Το κτιριακό είναι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο, όπως είναι γνωστό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο τελευταίο δια ζώσης, Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/02/2020, που θέσαμε για μια ακόμα φορά το θέμα, η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του το οικόπεδο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του 3ουΓΕΛ. Προτίθεται δε, να προχωρήσει σε δέσμευση του οικοπέδου που βρίσκεται το υπάρχον κτίριο του σχολείου ώστε εκεί να ξεκινήσει η ανέγερση νέου κτηρίου.

Τι συνέβη μετά από 7 μήνες;;;

Στο εν λόγο οικόπεδο ( πίσω από το 3οΓΕΛ) αποφασίστηκε να τοποθετηθούν προκάτ για την δημιουργία παραρτήματος του 7ου Νηπιαγωγείου.

Στη σημερινή συνάντηση ειπώθηκε, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, πως υπάρχει σχεδιασμός για ένα νέο Λύκειο στην περιοχή της Ζωφριάς.

Ούτε λόγος για το νέο κτήριο του 3ουΓΕΛ.

Είναι πλέον ολοφάνερη η προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα, όχι μόνο στο 3οΓΕΛ, αλλά στο σύνολο των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

·        ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από την επαναλειτουργία των σχολείων τον περασμένο Μαιο, μετά το πέρας της καραντίνας, είχε τεθεί εγγράφως το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα, τόσο από τον Σύλλογο Γονέων, όσο και από την Διεύθυνση του σχολείου. Είχαμε επισημάνει ότι στις σημερινές συνθήκες, πρέπει οι εργαζόμενες αυτές να μονιμοποιηθούν γιατί διαφορετικά δεν θα είναι εφικτό να τηρούνται οι οδηγίες του Υπουργείου και του Ε.Ο.Δ.Δ.Υ για την καθαριότητα. Συγκεκριμένα ζητήσαμε η σύμβαση τους από 4ωρη να αλλάξει σε πλήρης ωραρίου. Αντ’ αυτού την νέα σχολική χρονιά η σύμβαση τους μετατράπηκε σε 3ωρη. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα επανειλημμένα ζητάμε και απαιτούμε τα αυτονόητα.

Τονίσαμε δε και το γεγονός ότι είναι ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οι σχολικές καθαρίστριες να παραμένουν απλήρωτες επί δυο μήνες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα στο σχολείο μας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την άμεση καταβολή των αποδοχών τους.

·        ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Υπουργείο υποχρεώνει όλες τις σχολικές μονάδες να διαθέτουν αίθουσα απομόνωσης ύποπτου κρούσματος. Στο σχολείο μας δεν υπάρχει διαθέσιμη ( λόγω του κτιριακού προβλήματος) και η μόνη λύση είναι η τοποθέτηση μιας προκάτ αίθουσας. Το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί από τις αρχές της χρονιάς, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την εξεύρεση λύσης.

·        ΤΕΣΤ COVID 19

Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο αίτημά μας. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους ούτε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ως Σύλλογος Γονέων τονίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μαζί με όλη την σχολική κοινότητα τα αυτονόητα για τα παιδιά μας!!!

Καλούμε όλους τους γονείς να στηρίξουν τον κοινό μας αγώνα.

ΤΟ Δ.Σ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια