Χρήστος Παππούς στο Sputnik: Η εγκατάσταση της ΑΕΚ είναι από τις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες


Η μπασκετική ΑΕΚ έχει, πλέον, το δικό της γήπεδο στα Άνω Λιόσια και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, μιλάει στο Sputnik για την ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο.
Η Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 ήταν μια ιστορική μέρα, τόσο για τον Δήμο Φυλής, όσο και για την ΚΑΕ ΑΕΚ. Τότε, υπεγράφη το μνημόνιο με την Πολιτεία για την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου των Άνω Λιοσίων και η μπασκετική ΑΕΚ απέκτησε το δικό της σπίτι.
Το «μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων» έγινε στην αρένα του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων με παρόντες τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, την ομάδα μπάσκετ της Ένωσης, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, τη διοίκηση του ΣΕΦ και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών από το tae kwon do, την πάλη, το τζούντο, το καράτε, το παγκράτιο, το ζίου ζίτσου, το kick boxing και το γουσού κουνγκ φου.
Για πρώτη φορά μετά τις υπογραφές, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, μιλάει στο Sputnik για την αναβάθμιση της περιοχής, τον Μάκη Αγγελόπουλο, το πρόγραμμα «Φυλή 2021», αλλά και πολλά άλλα.
Το γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : INTIME SPORTS
Το γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια
Κύριε δήμαρχε, τι θα αλλάξει στα Άνω Λιόσια με την παρουσία της μπασκετικής ΑΕΚ εκεί;
«Η παρουσία της ΚΑΕ ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια ήταν μια επιλογή, για την οποία, όπως, άλλωστε, τονίζεται από όλες τις πλευρές, εργάστηκε πολύ σκληρά ο Δήμος Φυλής. Η εγκατάσταση της ΑΕΚ αποτέλεσε μια από τις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες, με το σκεπτικό ότι μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να ενισχύσει το κλίμα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει νέες συγκοινωνιακές διευκολύνσεις».
Περιμετρικά του γηπέδου τι θα αλλάξει;
«Έχουν ήδη αλλάξει αρκετά πράγματα. Πριν από δύο χρόνια θέσαμε σε κυκλοφορία την προέκταση της Περιμετρικής Λεωφόρου Αιγάλεω, που διευκολύνει την πρόσβαση προς το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ δημοπρατείται η αναβάθμιση του ιστορικού γηπέδου του Ακράτητου, το οποίο, μαζί με το Κλειστό της ΑΕΚ, θα συγκροτήσουν έναν υψηλού επιπέδου αθλητικό πόλο. Παράλληλα, σε σχετικά μικρή απόσταση πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο δημιουργίας Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, στο αποκαταστημένο κομμάτι της παλιάς χωματερής. Ένα έργο πνοής που θα αποτελέσει υπερτοπικό πόλο αναψυχής και θα προσφέρει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου μας».
Το γήπεδο είναι σε μια περιοχή που δεν έχει εύκολη πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα κάνετε κάτι για αυτό;
«Καταρχάς, το γήπεδο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δηλαδή στη συμβολή δύο υπερτοπικών λεωφόρων, όπως η Αττική Οδός και η Δυτική Περιμετρική Λεωφόρος Αιγάλεω. Μέσω αυτών των δύο λεωφόρων έχει ταχύτατη σύνδεση με όλα τα σημεία του Λεκανοπεδίου, με το Αεροδρόμιο και τις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου. Από πλευράς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξυπηρετείται από τοπική λεωφορειακή γραμμή που το συνδέει με τον Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων. Εξυπακούεται ότι, με την εγκατάσταση της ΑΕΚ, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΑ θα αναβαθμιστεί. Παράλληλα, θα ενισχυθεί με τη Δημοτική Συγκοινωνία, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας σταθμού στην υπάρχουσα γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο».
Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάκη Αγγελόπουλο;
«Τον εκτιμώ για τον τρόπο που προσεγγίζει την Ιστορία αλλά και το μέλλον της ΑΕΚ. Τη στιγμή που κτίζει μεθοδικά το μέλλον, αναδεικνύει τη μεγάλη Ιστορία του συλλόγου. Με έχει συγκλονίσει η ταινία "1968" του Τάσου Μπουλμέτη, που αναφέρεται στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του ελληνικού μπάσκετ, τον οποίο κατέκτησε η μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ στον περίφημο τελικό του Παναθηναϊκού Σταδίου».
Πιστεύετε πως θα μπορούσε το επόμενο Final Four του Basketball Champions League να γίνει στη Φυλή;
«Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο event που θα προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό και τον Δήμο Φυλής. Για τον λόγο αυτό, θα στηρίξουμε ολόψυχα το αίτημα της ΑΕΚ».
Ο Δήμος Φυλής αναβαθμίζεται και αθλητικά με την έλευση της ΑΕΚ ενόψει του «Φυλή 2021». Ποιο είναι το όραμά σας για την περιοχή μέσα στα επόμενα χρόνια;
«Το πρόγραμμα "Φυλή 2021" εκφράζει το όραμά μας για τη Φυλή. Η ονομασία παραπέμπει στο 2021, κατά το οποίο η χώρα μας θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους. Σε τοπικό επίπεδο, μαζί με το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που ήδη προετοιμάζεται από την αρμόδια Επιτροπή, υλοποιούμε ένα καινοτόμο αναπτυξιακό πρόγραμμα με στρατηγικό στόχο την αειφορία, μέσω της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου. Βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, η αποκατάσταση της χωματερής με τη δημιουργία Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έκτασης 2.500 στρεμμάτων και η λειτουργία του Πάρκου Πόλης σε έκταση 240 στρεμμάτων μέσα στον αστικό ιστό. Παράλληλοι στόχοι είναι η αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάπτυξη του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού μας, η στήριξη οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο πρωτογενής τομέας, οι επιχειρήσεις εστίασης και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Βιοτεχνικού Πάρκου και η προσέλκυση δραστηριοτήτων Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής. Μιλάμε για τη δημιουργία ενός νέου brand name για τον Δήμο μας».
Η περιοχή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και ιδιαίτερη πληθυσμιακή δομή. Τι πιστεύετε πως θα αλλάξει σε αυτόν τον τομέα χάρη και στην περαιτέρω αξιοποίηση του Κλειστού των Άνω Λιοσίων;
«Η εγκατάσταση της ΑΕΚ, αποτελεί, με βάση τα προαναφερθέντα, την επίτευξη ενός σημαντικού αναπτυξιακού στόχου για τον Δήμο Φυλής. Για να προσπορίσει το εγχείρημα αυτό την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία, σκοπεύουμε να εργαστούμε σκληρά, σε συνεργασία με την ΑΕΚ. Προσδοκούμε ότι η βελτίωση του γενικότερου προφίλ του Δήμου θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, σε έναν τομέα στον οποίο έχουμε επενδύσει, προσφέροντας στην ΕΛ.ΑΣ. δύο δημοτικά κτίρια και εννέα περιπολικά».
Πιστεύετε πως ο Δήμος Φυλής μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεδομένης της γεωγραφικής θέσης του (πρόποδες Πάρνηθας) και της Ιστορίας του;
«Ο Δήμος Φυλής παίζει σημαντικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση, εδώ και δεκαετίες, γιατί προσφέρει κρίσιμες εξυπηρετήσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο στον χώρο της Αυτοδιοίκησης για το πλήθος των μεγάλων έργων που υλοποιεί, για τη διείσδυσή του στις πηγές χρηματοδότησης μεγάλων έργων μέσω της υποβολής τεκμηριωμένων μελετών και για το ενεργειακό του πρόγραμμα. Είναι πρώτος σε απορρόφηση κονδυλίων από το Υπουργείο και την Περιφέρεια και έχει αποσπάσει δύο βραβεύσεις από ανεξάρτητους οργανισμούς. Παράλληλα, η Greenpeace τον αναφέρει ως Δήμο-πρότυπο για το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και τη διάθεσή της σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου. Επιγραμματικά, η τοπική κοινωνία καταβάλει μια τεράστια αναπτυξιακή προσπάθεια, με τη βοήθεια του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, των κοινωνικών φορέων, των εργαζομένων του Δήμου και όλων των δημοτών. Σε όλους τους παραπάνω προστίθενται τώρα η ΑΕΚ και οι φίλαθλοί της. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε μια δυνατή ομάδα να αποτελέσει τον διαφημιστή ενός δυνατού Δήμου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια