Η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» έλαμψε και στην Ηλεία


Δύο πραγματικά υπέροχες βραδιές, χάρισε στο κοινό της Ηλείας, την Παρασκευή και το Σάββατο με δωρεάν μάλιστα είσοδο, η θεατρική παράσταση «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς Την Κάνουν Οι Κινέζοι» από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλου, στον ειδυλλιακό χώρο του θερινού σινεμά ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στο Σταφιδόκαμπο. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, βασισμένη σε ένα ευφάνταστο σενάριο, δύο και πλέον ώρες γέλιου που τόσο έχουμε ανάγκη τούτη τη περίοδο! Και τα δύο βράδια. το ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ ήταν γεμάτο καθώς ο χώρος ήταν υπαίθριος ενώ είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο πολυτάλαντος Γιάννης Γαλανόπουλος παρουσίασε το δεύτερο βραβευμένο- από τα τρία θεατρικά έργα που έχε γράψει- στη γενέτειρά του και οι θεατές στην κυριολεξία αποθέωσαν τον ίδιο και την ομάδα του με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους και του ευχήθηκαν να παιχτούν τα έργα του και από μεγάλες θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Το ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ αποτελεί μια όαση όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά για όλη την Ηλεία, ένα θερινό σινεμά το μοναδικό της Ηλείας, άψογα φροντισμένο, πνιγμένο στα λουλούδια και το πράσινο που όπως είπε και ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος που είναι η ψυχή του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ και των πολιτιστικών δράσεων του Σταφιδοκάμπου, του μοναδικού χωριού- πρότυπου της Ηλείας που οι δρόμοι του έχουν ονόματα μεγαλων ποιητών και συνθετών, φέτος κλείνει 30 χρόνια δημιουργικής πορείας.


Στο πλευρό του Γιάννη Γαλανόπουλου στην σκηνή που ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους χορηγούς της παράστασης και όσους την στήριξαν, εκτός από τον κ. Αλεβιζόπουλο που αναφέρθηκε με συγκίνηση στο δικό τους παιδί από τα χρόνια που ήταν μικρός και καθόταν δίπλα από τις μπομπίνες του σινεμά και ο ΓΓ του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος που στηρίζει ολόθερμα την Ομάδα. Ο κ. Αργυρόπουλος  που τόνισε ότι νοιώθει κι εκείνος πλέον από την φιλοξενία που εισπράττει από τους κατοίκους του χωριού σαν να είναι δημότης Σταφιδοκάμπου.

Η παράσταση ήταν πραγματικά απολαυστική, οι ερμηνείες των ηθοποιών -αν και η Ομάδα μετρά μόλις ενάμισι χρόνο ζωής-  ήταν εκπληκτικές και ο κάθε ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους, τα σκηνικά λιτά αλλά ευέλικτα για τις ανάγκες της ιστορίας που εξελίσσονταν σε τέσσαρις – πέντε διαφορετικούς χώρους, σπίτι, μπουζούκια, … γραφείο τελετών και δημοτική αίθουσα τέλεσης γάμων και το… κερασάκι στην τούρτα ένας σεισμός και μια μετασεισμική ακολουθία!  Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με πολλές μπερδεμένες κωμικές καταστάσεις που στο φινάλε ξεμπερδεύονται ανατρεπτικά! Κι εδώ λοιπόν είναι που μάθαμε τι σημαίνει  “πώς την κάνουν οι Κινέζοι” όπου μέσα στο όλο στόρι μπλέκεται  και μια συνήθεια των σύγχρονων Κινέζων, να καλούν… στρίπερς στις κηδείες για να αποχαιρετούν με αυτό ένα σόου – στριπτίζ τον νεκρό και να φεύγει ευτυχισμένος για το τελευταίο του ταξίδι!!! Ναι, είναι αλήθεια!

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης:
Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος , Σπύρος Μαυρής, Χριστίνα Βασιλείου, Νίκη Πλαβούκου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος και η υπέροχη κορούλα του Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, που όπως φαίνεται βαδίζει στα βήματα του μπαμπά της!
Η συγκεκριμένη σύγχρονη κωμωδία “Μετασεισμική ακολουθία”, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης.
Η δε Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» φέτος επανέρχεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ μετά από πρόσκληση του Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου με οικοδεσπότη τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο.
Τέλος να σημειώσουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης από την Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ που θα παρουσιάσει ένα δροσερό πρόγραμμα με έργα σύγχρονα και αγαπημένα από το κοινό την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια