Εύλογα ερωτήματα γεννάει η καταψήφιση θεμάτων



  Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2020 μπαίνει στην τελική ευθεία των διαδικασιών ένα ακόμη μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο επί  διοίκησης Χρήστου Παππού. Μετά το αντιπλημμυρικό που εντάχτηκε στην ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, τη χρηματοδότηση της διευθέτησης του  ρέματος Εσχατιάς  αλλά και του βασικού αγωγού ομβρίων επί της Αιγαίου Πελάγους   σειρά είχε το ρέμα της Σούρεζας.
   Με την ολοκλήρωση των έργων θωρακίζουμε το Δήμο μας με αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις περιοχές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, επισημαίνοντας ότι είναι το τέταρτο αντιπλημμυρικό που υλοποιείται επί Διοικήσεως Χρήστου Παππού ενώ το νέο αυτό έργο να συνδέεται με το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Αιγαίου Πελάγους, στα Άνω Λιόσια.
  Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.230.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τις ενέργειες του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα και του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου, Γιάννη Λιάκου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος»  του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία θα έχει και την εποπτεία του έργου. 
  Παρόλο που με το έργο αυτό ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία των Άνω Λιοσίων και  θα κατασκευαστεί εσωτερικό δίκτυο ομβρίων υδάτων επί των οδών Θεσσαλίας και Αλιάκμονος, αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τα στελέχη της παράταξης που αντιδρούν σε κάθε θετικό έργο για την περιοχή. Αν και αυτό  το έργο είναι χρηματοδοτούμενο κατά 75% από κοινοτικούς  και κατά 25% από εθνικούς πόρους βρέθηκε στέλεχος της παράταξης του Αλέξη να το καταψηφίζει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
   Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους όχι τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των κατοίκων αλλά το φωτογραφικό υλικό που θα εξασφαλίσουν σε περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων. Το υλικό αυτό άλλωστε θα μπορέσουν τα φιλικά jukebox να σερβίρουν τις αλήθειες που θα έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν καταψηφίζοντας  έργα που λύνουν χρόνια προβλήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια