Το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια εγκαινιάστηκε στον Δήμο Φυλής (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια εγκαινίασαν στον Δήμο Φυλής Χρήστος Παππούς και Γιώργος Πατούλης
Μια νέα σημαντική Κοινωνική  Δομή στήριξης των δημοτών, το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια,  εγκαινίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου από κοινού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  παρουσία αιρετών, εργαζομένων  και  κόσμου.
 Ο Χρήστος Παππούς στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως με τη νέα κοινωνική δομή ο Δήμος Φυλής κάνει «ακόμη ένα βήμα μπροστά»  και επεκτείνει τα κοινωνικά του προγράμματα.  «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια. Πέρα από τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, πέρα από τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε με τον κ. Περιφερειάρχη έχουμε ως στόχο να είμαστε πρότυπος Δήμος και στα κοινωνικά ζητήματα» υπογράμμισε  ο Δήμαρχος Φυλής που δήλωσε ανοιχτός στη στήριξη κάθε προγράμματος που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αφού τον καλωσόρισε, και τον ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο,  υπογράμμισε  πως ο Δήμος Φυλής βασίζει πολλά στη στήριξη της Περιφέρειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «Είμαι σίγουρος, αφού σε έχω δίπλα μου ότι θα προχωρήσουμε όσα έχουμε από κοινού συντονίσει . Καλώς όρισες στην πόλη μας σαν φίλος. Καλώς όρισες στην πόλη μας ως Περιφερειάρχης. Είσαι  πάντα ευπρόσδεκτος στη Φυλή  γιατί στηριζόμαστε σε σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε μαζί σε ότι έχουμε προγραμματίσει» κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε στο χαιρετισμό του «πως κάθε πολίτης της Αττικής  χρωστάει  στη Φυλή. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αγαπητέ Χρήστο που αρχίζουμε και ξεδιπλώνουμε τη δικής μας διάθεση και την πολιτική μας για το Δήμο Φυλής».  Ο Περιφερειάρχης  Αττικής  αναφερόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο είπε πως σήμερα « εγκαινιάζουμε το κέντρο  για το Alzheimer , μια νόσο που δεν πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Δεν πρέπει να ξεχνούν -και εμείς δεν ξεχνάμε -αυτά που υπόσχονται » είπε χαμογελώντας.
«Νιώθω σαν να ήρθα σε δικό μου χώρο γιατί  με το Χρήστο Παππού μας συνδέουν κοινές  Αυτοδιοικητικές προσπάθειες και οι δύο αγαπάμε τις πόλεις μας και τους πολίτες μας» είπε ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος  χαρακτήρισε επιδημία που είναι υπαρκτή σχεδόν σε κάθε οικογένεια τη νόσο του Alzheimer. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προλάβουμε μέσα από την πολιτική της πρόληψης οτιδήποτε αφορά τον πολίτη και να δημιουργήσουμε την  Πράσινη Περιφέρεια της υγείας , της ευεξίας και της  ευτυχίας για τους πολίτες.  Η Αυτοδιοίκηση μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο  Υγειών Πόλεων δημιούργησε μια απάντηση  -που προφανώς στηρίζει  η Περιφέρεια - σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα»  υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης.
Την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων  αλλά και την ανοδική τάση εμφάνισης της νόσου ανέλυσε η Δρ. Παρασκευή Σακκά Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer η οποία παρουσίασε παράλληλα με την εισήγησή της και πλούσιο οπτικό υλικό. Η Δρ. Π. Σακκά ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη που μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων συνέβαλλε καθοριστικά για την δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης της νόσου αλλά και το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την δημιουργία του κέντρου στα Άνω Λιόσια.
Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς που έγιναν στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Φυλής επίσημοι, αιρετοί και κόσμος μετέβησαν στην Κοινωνική Υπηρεσία όπου έγινε η τελετή των εγκαινίων της νέας δομής. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατέρας  Τίτος και αμέσως μετά οι Χρήστος Παππούς, Γιώργος Πατούλης και ο αρμόδιος Αναπλ. Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος έκαναν τα επίσημα εγκαίνια.  Ο Γιώργος Πατούλης ξεναγήθηκε από το Χρήστο Παππού και το Γιώργο Αντωνόπουλο στο κτίριο που στεγάζει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. «Είσαι νοικοκύρης έχετε πολύ ωραίες εγκαταστάσεις. Μπράβο σας» είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο Δήμαρχο Φυλής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos με χαιρετισμούς και αγιασμό ενώ φωτογραφίες από την εκδήλωση θα μπορέσετε να δείτε Ε Δ Ω :

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη



Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού



Χαιρετισμός Δρ. Παρασκευής Σακκά Προέδρου Εταιρείας Alzheimer



Τελετή Εγκαινίων στο Κέντρο Άνοιας του Δήμου Φυλής

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια