Ολοκληρώθηκε το έργο της διάνοιξης νέων οδών στη Δροσούπολη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης νέων  οδών, το οποίο αναδιαμορφώνει οκτώ πολεοδομικές Ενότητες στο Δήμο Φυλής. Στη Δροσούπολη οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι γειτονιές κάτω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο έχουν αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά  ενώ οι ιδιοκτησίες στην περιοχή απέκτησαν  πλέον «πολεοδομικό πρόσωπο».
«Το έργο στη Δροσούπολη άλλαξε ριζικά την κυκλοφοριακή εικόνα της περιοχής. Οι νέοι δρόμοι που διανοίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν, επεκτείνουν τον αστικό ιστό της πόλης μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι παρεμβάσεις που κάναμε διασφαλίζουν  την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση εκατοντάδων μαθητών, γονέων και συνοδών αφού στην περιοχή λειτουργούν το 10ο Δημοτικό Σχολείο, ο 2ος Παιδικός Σταθμός, το 2ο Γενικό Λύκειο και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Συνεχίζουμε εντατικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης του οδικού δικτύου της πόλης μας, το οποίο ξεκινήσαμε την προηγούμενη περίοδο, με στόχο την διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της πόλης μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
«Στη Δροσούπολη διανοίξαμε, οριοθετήσαμε και ασφαλτοστρώσαμε εννέα νέους δρόμους, διαπλατύναμε και ασφαλτοστρώσαμε δέκα χωματόδρομους,  τρείς τσιμεντόδρομους και συνεχίζουμε. Στους νέους δρόμους κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια για την άνετη και ασφαλή κίνηση των πεζών ενώ με το έργο  βελτιώνεται και η προσπελασιμότητα στις παρόδιες ιδιοκτησίες» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας .
 Στη Δροσούπολη αυτή τη στιγμή τα συνεργεία εργάζονται για την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των μπαζών που αποτέθηκαν λόγω του έργου σε παρακείμενα οικόπεδα, ώστε η περιοχή να παραδοθεί στους δημότες απολύτως καθαρή.
Το έργο προβλέπει την οργάνωση του αστικού χώρου με διάνοιξη και ασφαλτόστρωση αδιάνοικτων οδών και χωματόδρομων καθώς και την αναβάθμιση των οδών στις οποίες το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορές. Οι παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη του έργου που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία  αφορούν εκτός από τη Δροσούπολη τις περιοχές του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Γεωργίου, τη Ζωφριά Ι και ΙΙ, του Πανοράματος, του Αγίου Ιωάννη, της Λίμνης, του Ζεφυρίου και ένα αδιάνοικτο τμήμα της οδού Δημοκρατίας και Μουστακλή στο κέντρο των Άνω Λιοσίων.
Το έργο «ΔΙΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ»  είναι προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Περισσότερα  Ε Δ Ω 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια