Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν στη Χασιά οι αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν στη Χασιά οι αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ο αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων με τον τίτλο «Time Speed Distance Regularity Rally», που συνδιοργάνωσε ο AC3 (Argolis Classic Car Club) με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α) υπό την Αιγίδα του Δήμου Φυλής.

Στην αφετηρία στη Φυλή βρέθηκαν 37 πληρώματα όπου στις 10:30  έλαβαν εκκίνηση από την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Διονύση Βλάχο, παρουσία κατοίκων και φίλων του ιστορικού αυτοκινήτου.

Την ικανοποίηση της για την επιτυχή διοργάνωση εξέφρασε η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου η οποία υπογράμμισε πως στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και ανάδειξης της Φυλής : « Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ήρθε για να μείνει στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής. Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνονται οι αγώνες στην  Φυλή και βλέπουμε πως κάτοικοι και πληρώματα έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τη διοργάνωση. Ανανεώσαμε την πρόσκλησή μας προς τις δυο έμπειρες λέσχες ιστορικού αυτοκινήτου και για του χρόνου και η πρόσκλησή μας έγινε ευχαρίστως δεκτή. Στόχος μας είναι οι αγώνες ιστορικού αυτοκινήτου να γίνουν θεσμός στον τόπο μας ώστε  παράλληλα με τον θρησκευτικό, αρχαιολογικό, ορειβατικό και γαστριμαργικό τουρισμό να προσθέσουμε στη Φυλή και τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Φυλής.

Ο Πρόεδρος  της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος ο οποίος πραγματοποίησε το απόγευμα την απονομή επάθλων στους νικητές και διακριθέντες αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη συνεργασία και έδωσε συγχαρητήρια στα πληρώματα επεσήμανε πως «στο Δήμο Φυλής είμαστε πάντα ανοιχτοί, διαθέσιμοι και πρόθυμοι, συνεχίσουμε να φιλοξενούμε με χαρά τους αγώνες ιστορικού αυτοκινήτου αφού μέσα από αυτούς, δεκάδες νέοι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις ομορφιές του τόπου μας που είναι εξαιρετικά προικισμένος από τη φύση και την ιστορία». 

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν, μέσω του προέδρου της AC3 (Argolis Classic Car Club) Απόστολου Λακασά, το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την φιλοξενία και τη «άψογη συνεργασία» και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» για την προσφορά των επάθλων. Παράλληλα στο πρόσωπο του Διονύση Βλάχου απένειμαν τιμητική πλακέτα στο Δήμο Φυλής ως αναμνηστικό της καλής συνεργασίας.

 Τα έπαθλα στην δεύτερη κατηγορία των νικητών απένειμε η Κοινοτική Σύμβουλος Φυλής Ελένη Πίνη. Στην εκκίνηση των αγώνων,  αφού κάθε αγωνιστικό έφευγε ξεχωριστά με διαφορά ενός λεπτού από το προηγούμενο, εκκίνηση κήρυξαν επίσης ο πρώην Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος με πρωτοβουλία του οποίου φιλοξενήθηκαν πέρσι για πρώτη φορά οι αγώνες στη Φυλή, η Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Ελένη Πίνη και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής Κίμων Λογοθέτης.

Κατά τα λοιπά οι φετινοί αγώνες ήταν μία εκδήλωση σταθερής Μ.Ω.Τ. έξω από τα συνηθισμένα που πέτυχε απόλυτα το στόχο του για την ασφαλή οδηγική απόλαυση και ευχαρίστηση των πληρωμάτων. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν να υλοποιηθεί στο έπακρο ο σχεδιασμός της εκδήλωσης ενώ το επίπεδο συναγωνισμού ήταν και φέτος πολύ υψηλό αφού η λίστα συμμετοχών περιελάμβανε πολλούς πρωταγωνιστές του Ελληνικού Πρωταθλήματος Regularity, αρκετοί εξ αυτών με εμπειρία αγώνων του εξωτερικού.

Μετά από συνεχείς ανακατατάξεις  στην κορυφή, νικητές της εκδήλωσης αναδείχθηκαν οι Μουστάκας Σ- Μουστάκας Ν. με Alfa Romeo Alfasud. Στην κατηγορία με υψηλή Μ.Ω.Τ  αμέσως μετά τους νικητές κατετάγησαν οι Κονταράτος Θ.- Ιατρίδης Ι. με Porsche 911 και Δελαπόρτας Γ.-«Huffy» με VW Golf Gti.

Στην κατηγορία μεσαίας ΜΩΤ είχαμε καθολική επικράτηση τριών ΜΙΝΙ, COOPER. Συγκεκριμένα διακρίθηκαν Γεωργακόπουλος Γ. – «ΤSΙΤ» Morris Mini, Κουνέλης Δ. – Κουνέλης Α. Mini Cooper, Δούρος Τ.- Μποζιονέλος Γ. Μini.

Στην κατάταξη για αυτοκίνητα χωρίς συνδεδεμένα όργανα απόστασης – χρόνου(Α/Ο) υψηλότερα τερμάτισαν 3 πληρώματα με Ιταλικά αυτοκίνητα : Λάγγας Γ.-Μαλτέζου Ε. με Alfa Romeo 75, Θεοδοσίου Β.-Νασόπουλος Λ. με Alfa Romeo Berlina,  Βαξεβανίδης Γ- Βαξεβανίδης Η. με Lancia Delta.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια