Τι είπαν Σχίζας - Σαρλάς στον ΑΝΤ1 για τους σεισμοπαθείς- Άφαντος ο Χαρδαλιάς (βίντεο)



  Ο πρόσφατοι  σεισμοί σε Αλβανία και Αντικύθηρα έφεραν στο προσκήνιο των τηλεοπτικών καναλιών το πρόβλημα των χιλιάδων σεισμοπαθών της Αττικής που οι αιτήσεις τους για οικονομική ενίσχυση χάνονται στο κυκεώνα της  γραφειοκρατίας. 
   Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 ο αναπληρωτής δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς συνόδευσε τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού σε σπίτια της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές. Όπως μάλιστα ανάφερε ο κύριος Σαρλάς πολλοί από τους πληγέντες είναι αναγκασμένοι να μένουν σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. 
   Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία όπου τους περίμενε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και τους ενημέρωσε για την σωρεία εγγράφων που έχει αποστείλει στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας ο Δήμος Φυλής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει αφήσει πίσω του ο εγκέλαδος. Έξι μήνες μετά την εκδήλωση του σεισμού όπου έπληξε πάνω από 3000 ακίνητα στο Δήμο Φυλής η περιοχή δεν έχει ακόμη χαρακτηριστεί  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως εξήγησε ο κύριος Σχίζας ο χαρακτηρισμός  αυτός θα έδινε τη δυνατότητα να πάρουν άμεσα οι πληγέντες κάτοικοι το βιωτικό επίδομα καθώς και των υπόλοιπων παροχών που τους δίνει η κοινή υπουργική απόφαση 33862/2019-ΦΕΚ 1699/Β/16-5-2019. 
   Γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Φυλής καθώς και αρκετοί ακόμη δήμοι έχουν κάνει τα σχετικά αιτήματα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για το χαρακτηρισμό των περιοχών τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτή κωφεύει. 'Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1 από την πλευρά της Πολιτείας επικρατεί εκκωφαντική σιωπή. 
   Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων δίνοντας τη θέση του σε "κύκλους" της Γ.Γ να μιλάνε για αίολα αιτήματα των δήμων καθώς και μιας ασαφούς εισήγησης της Περιφέρειας Αττικής . Σερφάροντας  όμως στο διαδίκτυο διαβάζουμε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ ανέλαβε Γ.Γ. στις 15 Ιουλίου 2019 δεν δίστασε λίγες μέρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου 2019, να χαρακτηρίσει σε έκτακτη ανάγκη  το Δήμο Αλίμου για την διαχείριση συνεπειών λόγω παράκτιας διάβρωσης .  Από ότι φαίνεται για τον κύριο Χαρδαλιά μεγαλύτερη σημασία έχει η παράκτια διάβρωση που υπέστη η παραλία "ΖΕΦΥΡΟΣ" από  τα  προβλήματα που άφησε στους κατοίκους της Αττικής ο εγκέλαδος που κτύπησε την Αθήνα στις 19 Ιουλίου 2019.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Αντιδημάρχων Φυλής Θανάση Σχίζα και Μαρίνου Σαρλά στον  ANT1:





Ακολουθεί το ΦΕΚ με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν καθώς και τα έγραφα που χρειάζονται  οι σεισμοπαθείς της Αττικής για να λάβουν κρατική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια