Αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης με την μετατροπή της παλιάς χωματερής Άνω Λιοσίων σε ενεργειακό πάρκο


   Οικόπεδα έκτασης που ξεκινούν από τα τρία στρέμματα και φτάνουν μέχρι και τα 500 ετοιμάζεται να παραχωρήσει σε επιχειρήσεις ο δήμος Φυλής προκειμένου να αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης.
   Σκοπός του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού είναι μέσα από τις δωρεάν παραχωρήσεις των οικοπέδων σε μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης.
   Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες ο κ. Παππούς θα προχωρήσει στην υλοποίηση της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδων σε μεγάλες επιχειρήσεις αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου μέσα από το οποίο επιτρέπεται στους δήμους να λειτουργούν όμως το Δημόσιο παραχωρώντας δωρεάν εκτάσεις προς αξιοποίηση μέχρι και για 99 χρόνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για ένα τέτοιο εγχείρημα στο δήμο Φυλής καθώς μέσα στον Νοέμβριο ξεκινά η δημοπράτηση των έργων για την μετατροπή της παλιάς χωματερής των Άνω Λιοσίων 2.000 στρεμμάτων σε ενεργειακό πάρκο. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από τις 31 Μαΐου 2019 και το κόστος του ξεπερνά τα 26 εκ. ευρώ ώστε η εικόνα της παλιάς χωματερής να υπάρχει μόνο σε φωτογραφίες. Από το πάρκο παραγωγής φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα που θα καλύψει τις ανάγκες 5.000 οικογενειών του δήμου το οποίο θα το παίρνουν δωρεάν.

Με βάση αυτό το δεδομένο η δημοτική αρχή Φυλής ετοιμάζει μέσα από δημόσια πρόσκληση να καλέσει μεγάλες επιχειρήσεις στην πόλη προσφέροντας τους δωρεάν οικόπεδα, εντός σχεδίου πόλεως μέσα στα οποία θα μπορούν να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στόχος του δήμου είναι να προσελκύσει επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία και την αθλητισμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αρνηθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου. Ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί σε ξενοδοχεία, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις ακόμη σε χρήσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Μάλιστα όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην Δημοτική Αρχή ήδη έχουν παρουσιαστεί ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες για την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο σε οικόπεδα που βρίσκονται πλησίον της Αττικής Οδού καθώς και για την κατασκευή ξενοδοχείου και αγωνιστικής πίστας υψηλών προδιαγραφών για αυτοκίνητα και δίκυκλα υψηλού κυβισμού που δεν υπάρχει και λείπει από την Αττική. Σε ότι αφορά δε τις εκτάσεις που υπάρχουν προς διάθεση ο δήμος Φυλής εκτός από τα δικά του οικόπεδα του έχουν παραχωρηθεί δύο στρατόπεδα, ενώ σύντομα θα έχει και τις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ που έχουν συνολική έκταση 500 στρεμμάτων επίπεδης γης.

Γιώργος Μανουσακάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια