Ζαπάντης Νικόλαος: Εμείς ψηφίσαμε λευκό άλλοι ψήφισαν υπέρ Κουλοχέρη-Μπουραΐμη στις Επιτροπές



Το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής συνήλθε σήμερα Κυριακή 1η Σεπτέμβρη 2019 στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Δημαρχείου Φυλής, ύστερα από πρόσκληση της προεδρεύουσας συμβούλου, για να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Α. Για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου
Η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπεται να καλύπτεται από την πρώτη σε ψήφους παράταξη, η θέση του Αντιπροέδρου από τη δεύτερη και η θέση του Γραμματέα από την τρίτη.
Από την παράταξη του Παππού προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η Αρβανιτάκη-Περισοράτη Ζωή-Βασιλική.
Από την παράταξη του Κουλοχέρη προτάθηκε για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δρόλιας Θεοδόσης.
Από την παράταξη του Μπουραΐμη προτάθηκε για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου η Πανουτσακοπούλου-Ζαφείρη Σοφία.
Επειδή υπήρχε μόνο μία πρόταση για κάθε μία από τις τρεις θέσεις του Προεδρείου, δεν προβλέπεται πλέον ψηφοφορία, αλλά απλή επικύρωση της εκλογής.
Στο σημείο αυτό δηλώσαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, ότι ψηφίζουμε λευκό στην εκλογή και των τριών θέσεων του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητήσαμε αυτό να καταγραφεί στα πρακτικά.

Β. Για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής
Η Οικονομική Επιτροπή με βάση το 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπεται να είναι 9μελής. Τα 3 μέλη είναι βάσει νόμου ο Δήμαρχος και 2 οριζόμενοι από αυτόν Αντιδήμαρχοι. Άρα το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγει τα υπόλοιπα 6 μέλη της Επιτροπής.
Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, στην πρώτη κατανομή, η πρώτη σε ψήφους παράταξη (Παππούς) εκλέγει 3 μέλη, ενώ η δεύτερη σε ψήφους παράταξη (Κουλοχέρης) εκλέγει 1 μέλος. Τα υπόλοιπα 2 μέλη εκλέγονται στη δεύτερη κατανομή βάσει υπολοίπων. Τα δύο μεγαλύτερα υπόλοιπα έχουν οι παρατάξεις του Μπουραΐμη και του Παππού. Συνολικά η παράταξη του Παππού εκλέγει 4 μέλη, η παράταξη του Κουλοχέρη 1 μέλος και η παράταξη του Μπουραΐμη 1 μέλος.
Η αντιδημοκρατική λειτουργία του ΔΣ δεν μας επέτρεψε (βάσει της εγκυκλίου 90/2019 του ΥΠΕΣ) να καταθέσουμε καν ψηφοδέλτιο για την Οικονομική Επιτροπή και να διεκδικήσουμε θέση σε αυτήν.
Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν έτσι μόνο 3 ψηφοδέλτια. Ψήφισαν και τα 33 μέλη του ΔΣ και έλαβαν:
=Παππούς 19 ψηφοδέλτια (εκλέγονται οι Αντωνόπουλος Γεώργιος, Αβράμης Γεώργιος, Μαυροειδής Γεώργιος-Στυλιανός και Οικονομάκης Μιχαήλ)
=Κουλοχέρης 8 ψηφοδέλτια (εκλέγεται ο Κουλοχέρης Αλέξανδρος)
=Μπουραΐμης 4 ψηφοδέλτια (εκλέγεται ο Σερέπας Σταμάτιος)
=ενώ υπήρχαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Γ. Για την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Ότι αναφέρθηκε για την Οικονομική Επιτροπή ισχύει και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν και πάλι μόνο 3 ψηφοδέλτια. Ψήφισαν και τα 33 μέλη του ΔΣ και έλαβαν:
=Παππούς 19 ψηφοδέλτια (εκλέγονται οι Κουράση Χρυσούλα, Σαρλάς Μαρίνος, Χατζητρακόσιας Νικόλαος και Σχίζας Αθανάσιος)
=Κουλοχέρης 8 ψηφοδέλτια (εκλέγεται ο Κουλοχέρης Αλέξανδρος)
=Μπουραΐμης 5 ψηφοδέλτια (εκλέγεται ο Αβράμης Σταμάτιος)
=ενώ υπήρχε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στη διαδικασία εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής και στη διαδικασία εκλογής μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ψήφισε λευκό.


Άνω Λιόσια, 1/9/2019


Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής
του συνδυασμού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ
Ζαπάντης Νικόλαος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια