Αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου, άμεσες απαντήσεις από το Νίκο Χατζητρακόσια

   Άμεση ήταν οι απαντήσεις του Προέδρου της Β΄ ΕΣΕ Νίκου Χατζητρακόσια στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων  του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων  για τις εργασίες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο λύκειο. 
Αν και είναι αισθητή η διαφορά στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ ο Σύλλογος Γονέων απέστειλε γραπτώς τα αιτήματά του όπως φαίνονται και στην παρακάτω επιστολή:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥ ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

 Προς: Δήμαρχο Φυλής, Πρόεδρο Β’ ΕΣΕ, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Φυλής, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και τις δημοτικές παρατάξεις: ΦΥΛΗ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

   Μετά από συνάντηση του Δ.Σ του συλλόγου μας με την διεύθυνση του σχολείου μας αποφασίσαμε πως πρέπει να ζητήσουμε εγγράφως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα κάτωθι:
 I. Επισκευή μέρους της τοιχοποιίας των containers που έχουν υποστεί φθορές σε αρκετά σημεία ( τρύπες)
II. Εσωτερικό βάψιμο του σχολείου. Όλες οι αίθουσες είναι βρώμικες. Το βάψιμο δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά περισσότερο υγιεινής
III.Έλεγχο σε όλα τα παράθυρα και επισκευή σε όσα χρειάζεται. Επισημαίνεται ότι τα κουφώματα είναι πολύ παλιά ( πολλά είναι σκουριασμένα) και κάποια έχουν ξεκολλήσει με αποτέλεσμα να μπαίνει το νερό της βροχής στις αίθουσες
IV.Κατασκευή επιπλέον τουαλετών για τους μαθητές ( όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας κ. Χατζητρακόσιας στην συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάρτιο). Το πρόβλημα με τις τουαλέτες είναι μείζον για το σχολείο, καθώς οι τουαλέτες δεν μπορούν να διαχωριστούν σε γυναικείες και αντρικές. Είναι θέμα υγείας των παιδιών.
Επισημαίνουμε ότι όλες αυτές οι επισκευές έπρεπε να έχουν γίνει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι το οποίο δεν έγινε. Όλα αυτά τα αιτήματα καθώς και αρκετά άλλα έχουν κατατεθεί στον δήμο με υπόμνημά μας από τον προηγούμενο Μάρτιο και για κάποια είχαν δεσμευτεί οι υπεύθυνοι πως θα είχαν γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Όλες αυτές οι επισκευές είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι.
Το μείζον όμως θέμα, είναι ο Δήμος να δεσμεύσει ΤΩΡΑ οικόπεδο και να διεκδικήσει τα κονδύλια που χρειάζονται για την ανέγερση ενός ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τα παιδιά μας, να κάνουν μάθημα τα μισά σε containers, και τα άλλα μισά σε ένα παλιό και ασυντήρητο κτίριο

Η πρόεδρος                                                                                                Η γραμματέας

 Στην ερώτηση μας προς τον Πρόεδρο της Β΄ ΕΣΕ Νίκο Χατζητρακόσια για τα αιτήματα του συλλόγου θέλησε να τους θυμίσει τι εργασίες έγιναν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών που ίσως να μην είχαν πέσει στην αντίληψη των μελών, δίνοντας τις παρακάτω απαντήσεις:



Στο 3ο ΓΕΛ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν τα παρακατω:
  1.   κατασκευάστηκε καινούργιο μεταλλικό υπόστεγο επιφανείας 50 τετραγωνικών μέτρων
  2.  δόθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο φορητοί laptop
  3.  τοποθετήθηκαν πέντε καινούργιοι κάδοι μεταλλικοί και πέντε παγκάκια στο προαύλιο
  4.  επισκευάστηκαν οι ζημιές λόγω σεισμού και βάφτηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και οι διάδρομοι.
  5.  αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο καινούργιες μπασκέτες στο προαύλιο
  6.  βάφτηκαν όλες οι εξωτερικές επιφάνειες στον προαύλιο χώρο έγιναν εκτεταμένες επισκευές, καθαριότητα και κηποτεχνία.
  7.  κατασκευάστηκε νέα μεταλλική περίφραξη 90μ στο προαύλιο μετά το 1974 όπου πρώτολειτούργησε το σχολείο
  8.  κατασκευάστηκε νέα τουαλέτα στο εσωτερικό κτίριο
  9.  δόθηκε η χρηματική επιχορήγηση όπως και στα υπόλοιπα γυμνάσια και λύκεια για τα λειτουργικά έξοδα παρόλο που το κράτος δεν έχει δώσει τη Γ κατανομή 2019
  10.  έγιναν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές κ.τ.λ συντηρήσεις.


  Όσον αφορά τις καινούργιες τουαλέτες που ζητάνε στο προαύλιο αυτές έχουν κόστος που ξεπερνούν τη δαπάνη για τη σχολική επιτροπή και το γνωρίζει το σχολείο. Τόνισε βέβαια  ότι αυτές έχουν δρομολογηθεί να γίνουν από την τεχνική υπηρεσία μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
  Τέλος μας ανάφερε ότι μάλλον ξέχασαν το σεισμό που έγινε και υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές σε σχολεία και οι επισκευές τους έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα. Οι ενέργειες ήταν αστραπιαίες από τη Β΄ΕΣΕ προς την ΚΤΥΠ  και έτσι εξαλείφθηκε το φαινόμενο να λειτουργήσουν σχολεία με διπλή βάρδια όπως συμβαίνει σε αρκετούς δήμους της Αττικής. Παρόλο που το 3ο Γενικό Λύκειο είχε τις ελάχιστες  ζημιές από το σεισμό αυτοί ασχολούνται με τις τρύπες από τα στυλό που έχουν κάνει μαθητές στους τοίχους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια