ΚΚΕ : Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους συγκεντρωμένους ενάντια στην επέκταση της χωματερής (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Την απρόκλητη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φυλής το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, μετά από κάλεσμα σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής.
Σημειώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παπούς που στηρίχτηκε από κοινού από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να ορκιστούν, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με δυνάμεις της ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι το σημείο της ορκωμοσίας. 
Η επίθεση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εκδηλώθηκε την ώρα που οι συγκεντρωμένοι επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής προκειμένου να κάνουν γνωστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.
Το κεντρικό πανό έγραφε: «Ξεσηκωμός παντού! Φτιάχνουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή». Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση με το δικό του πανό που έγραφε: «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας».  Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι στηλιτεύοντας την πολιτική της διοίκησης του Δήμου για την επέκταση της χωματερής, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο νέος δήμαρχος Χρ. Παππούς φώναζαν το σύνθημα «Παππού, Παππού δήμαρχε Φυλής είσαι ο βασιλιάς της χωματερής».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής ο οποίος και κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι και φορείς της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με την κυβερνητική καταστολή (δείτε πάνω βίντεο). 
Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επέκταση της χωματερής εξέφρασαν ο Νίκος Ζαπάντης δημοτικός σύμβουλος δήμου Φυλής και η Δημοφίλη Χαλκιώτη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ανω Λιοσίων (Δείτε εδώ βίντεο). 
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά των συγκεντρωμένων. 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και την καταστολή σε βάρος των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων που διαδήλωναν στη Φυλή ενάντια στη νέα χωματερή. 
Το χτύπημα της κινητοποίησης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία μπράβων στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνει ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί πάνε χέρι - χέρι με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού.
Ο λαός της Δυτικής Αθήνας, που καταδικάζεται από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να ζει δίπλα στα σκουπίδια, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει την πάλη του, για να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ της Φυλής.
1 / 14

Κινητοποίηση το μεσημέρι στον ΕΔΣΝΑ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής εργατικά σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αθήνα και την Αττική, έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) όπου είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το ΔΣ προκειμένου να προωθήσει, μετά την απόφαση για νέα χωματερή στη Φυλή, και τη μετατροπή λατομείων σε χωματερές, στο πλαίσιο του αντιλαϊκού Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Η συνεδρίαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας όμως, όπως τονίστηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, απαιτείται αγωνιστική επαγρύπνηση καθώς είναι πρόσφατη η μεθόδευση αναβολής της συνεδρίασης για τη νέα χωματερή στη Φυλή, που τελικά έγινε λίγες μέρες μετά στα μουλωχτά.
Στην κινητοποίηση καλούσαν και συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, η ΟΓΕ και άλλα. Ακόμα παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Σίμος Βαγγέλης και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου. Το παρών έδωσε και ο Δήμος Κρωπίας.
Στη συγκέντρωση μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (Δείτε ΕΔΩ βίντεο). Μεταξύ άλλων σημείωσε πως αντικείμενο των προγραμματισμένων συνεδριάσεων στον ΕΔΣΝΑ και λίγο αργότερα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής είναι να εφαρμόσουν ένα αντιλαϊκό αντεργατικό σχεδιασμό για απορρίμματα που περιλαμβάνει «επέκταση της χωματερής, νέα χωματερή στα Άνω Λιόσια, έκταση που ξεπερνάει τα 300 στρέμματα, με χωρητικότητα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Περιλαμβάνει να γίνουν χωματερές όλα τα λατομεία. Αυτό είναι το "προοδευτικό", η "κανονικότητα" και ο "εκσυγχρονισμός" τους, τα "φούμαρα που πουλάνε" στον κόσμο.
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης λέμε ότι οι κομμουνιστές και αγωνιστές δήμαρχοι τα λατομεία τα έκαναν θέατρα και κέντρα πολιτισμού, δεν τα έκαναν χωματερές για να θάβουν όχι μόνο τα απορρίμματα αλλά και τους ανθρώπους με τον καρκίνο».
Και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η «σύγχρονη» πολιτική τους «που θα μας επαναφέρει στην "κανονικότητα" που έχει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα, τους εργολάβους να κάνουν τρελό χορό εκατομμυρίων και τα απορρίμματα να θάβονται. Αυτός ο σχεδιασμός απορρίφθηκε το 2014 και τώρα το 2019, ήρθαν να τον επιβάλλουν με τη γνωστή τακτική "του αδιεξόδου", πως τάχα δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Για να συνεχίζεται ο τρελός χορός εκατομμυρίων και η υποβάθμιση των εργατικών λαϊκών γειτονιών που ζουν μέσα στον καρκίνο, τη φτώχεια και την ανεργία.
(...) Τώρα οι εργαζόμενοι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Όχι μόνο να μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί αυτοί αλλά με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε ένα φιλολαϊκό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που αξίζει σε εμάς και στις οικογενειές μας».
Ακόμα στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Πετρούπολης, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον ΕΔΣΝΑ, ο δήμαρχος Πετρούπολης (δείτε εδώ βίντεο).
1 / 9

Παρέμβαση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρέμβαση έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο σημερινό έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που όρισε μόλις χθες η διοίκηση Δούρου, λίγες ώρες πριν παραδώσει την περιφέρεια στη διοίκηση Πατούλη. 
Ο Γ. Πρωτούλης χαρακτήρισε τη συνεδρίαση, κωμωδία αφού η προηγούμενη διοίκηση Δούρου έχει στρώσει το έδαφος στη νέα διοίκηση του κ. Πατούλη για την προώθηση περαιτέρω αντιλαϊκών παρεμβάσεων σε μια σειρά τομείς, όπως στην επέκταση της χωματερής της Φυλής. 
Για να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία - παρωδία, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. 

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ

Παρέμβαση για το θέμα της χωματερής έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (διαβάστε εδώ και δείτε βίντεο).
Επίσης, κατεπείγουσα Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ(διαβάστε ΕΔΏ). 
1 / 3

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια