Συνάντηση του Λιάκου Ευάγγελου με την Υφυπουργό Α'βάθμιας & Β'βάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Λιάκου Ευάγγελου με την Υφυπουργό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη Σοφία
Ασπρόπυργος
23-08-2019

O Βουλευτής Δυτικής Αττικής ΛΙΑΚΟΣ Ευάγγελος συνέχισε τις συναντήσεις του με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συναντώντας αυτήν τη φορά την Υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη Σοφία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα τα θέματα στον τομέα της Εκπαίδευσης που απασχολούν την κοινωνία.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης Πρότυπου - Πειραματικού Λυκείου στη Δυτική Αττική, μιας νησίδας Αριστείας στο δημόσιο σχολείο που ουσιαστικά ακυρώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κρίνεται καθοριστική η λειτουργία Πρότυπου - Πειραματικού Λυκείου στη Δυτική Αττική για όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η Υφυπουργός επίσης ενημερώθηκε για την επιτακτική ανάγκη Κατασκευής του Β' Λυκείου στον Ασπρόπυργο δεδομένου ότι ο Ασπρόπυργος έχει μόνο ένα Γενικό Λύκειο το οποίο και στεγάζει 700 περίπου μαθητές και δεσμεύθηκε να προβεί σε επιτάχυνση της διαδικασίας της ανέγερσής του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και της επίσπευσης της διαδικασίας μονίμων διορισμών καθώς και κατάλληλου βοηθητικού προσωπικού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λιάκος δήλωσε:

«Συνεχίζω τις συναντήσεις μου με τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης καθώς στόχος μου είναι να αναβαθμιστεί άμεσα το παιδαγωγικό πλαίσιο στο οποίο επάνω εδράζεται η Δυτική Αττική, η κοινωνία και η οικονομία της. Αυτή η συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή μου με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως. Στόχος μου είναι να λυθούν τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος της περιοχής αλλά και να μπουν οι βάσεις για την ενίσχυση δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια